12 derece skolyoz ile MSÜ'ye girilir mi?

al1ve

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, ben bu sene MSÜ girdim lakin astsubaylıklar sadece tuttuğu için seçim vermedim. Bu sene bir daha gireceğim anlayacağınız istediğim üniversite, ancak hastaneye gideyim bir kontrol yaptırayım dedim önden, 12 derece skolyoz çıktı sağa doğru. Doktor dedi ki bana egzersiz ile 3-4 derece düşürürsün ben de yapıyorum 3 ay sonra kontrolum var. Bir daha eğer ben 7-8 yaparsam bu dereceyi girebilir miyim? MSÜ'ye ona göre plan kurayım ben de, yardımcı olur musunuz? Fakulte fark etmez, girsem subaylığa yeter bana jandarma falan da olur yani.

Son düzenleyen: Moderatör:
Egzersizlerini paylaşır mısın? Benim 5 dereceye 6 derece çıktı. Benimde 3-4 e indirmem lazım garanti olması için. Tam olarak nasıl egzersizler önerdi?

Egzersizlerini paylaşır mısın? Benim 5 dereceye 6 derece çıktı. Benimde 3-4 e indirmem lazım garanti olması için. Tam olarak nasıl egzersizler önerdi?

Bana bunları 10 kez tekrarlamamı ve 4 defa yapmamı söyledi günlük ve her setten sonra 40 dakika mola vermem gerektiğini söyledi. Sağında yazı yazan taraflar var, dolma kalem ile onuda senin skolyozun ne tarafa doğruysa onun tarafında yapman gerekiyor, onun bir altındaki solun üstüne yat dediğide benim omurgam c şeklinde sol tarafdan çıkıntılı, çıkıntılı olan tarafa doğru yatcaksın. Doktor ve fizyoterapist çok düşük dereceymiş korse falan vermedi ve ağırlık kaldırmamamı söyledi.

Benimde sola doğru Hocam, s çıkıntılı ama. Benim derecem 5 e 6. Spor yapıyorum aktif olarak ağırlık kaldırmıyorum sadece vücut ağırlığımı kullanarak yapıyorum. Ağırlık kaldırdığım sadece bacaklarım var. Böyle skolyoz benimde. Ama ben yanlış ölçüm yapıldığını düşünüyorum. Ben dizlerimi dümdüz yaparak kendimi aşırı kastım göğüslerimi öne çıkardım. Diğer ay tekrar ölçüm yaptıracağım.

Her setten dediğiniz anlamadım Hocam. Tüm hareketleri bu şekilde yaptıktan sonra 40 dakika dinleneceğiz sanırım.

T
Teşekkür ederim fotoğraflar için.

Her hareketi 10 defa yaptıktan sonra 40 dakika ila 1 saat dinlenmemi söyledi böyle böyle 4 defa yapıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…