12 GB ekran kartı uzun vadede 1440p için yeterli mi?

Daha fazla  
Herkese iyi günler. 12 GB ekran kartı uzun vadede 1440p için yeterli mi? 8 GB ekran kartlarının 1080p de yaşadığı sorunları tahminen kaç yıl sonra yaşatır? Düşüncelerinizi merak ediyorum.

Herkese iyi günler. 12 GB ekran kartı uzun vadede 1440p için yeterli mi? 8 GB ekran kartlarının 1080p de yaşadığı sorunları tahminen kaç yıl sonra yaşatır? Düşüncelerinizi merak ediyorum.
Hocam 12 GB VRAM’e sahip RX 7700XT kullanıyorum Cyberpunk’ta RT açtığımda 11 GB VRAM üstüne çıkmıştı kullanım muhtemelen daha kullanamadığı için kısıyor yani 12 GB bile ucu ucuna.

Hocam 12 GB VRAM’e sahip RX 7700XT kullanıyorum Cyberpunk’ta RT açtığımda 11 GB VRAM üstüne çıkmıştı kullanım muhtemelen daha kullanamadığı için kısıyor yani 12 GB bile ucu ucuna.
7700 ile çıkar hocam kartın RT performansı kötü. Ayrıca GDDR6 kart. Ben 4070 S kullanıyorum vrami doldurmak için ekstra uğraşınca ancak doluyor. Mesela RE8 denedim image quality'i %120 yaptım ayarları ultraya aldım ancak öyle kart 11 gb doldurdu. Doom The Dark Ages'ta DSR ile 4k çözünürlük olarak açtım herşeyi Ultra ayara aldım ancak o şekilde yine 10 11 gb vrami aştı. İşin özeti şuanlık 12 gb yeterli ama tabii 3 5 sene sonrası için yetmesini beklememek lazım en iyi 2 sene daha gider sonra ayar kısmak gerekir.

7700 ile çıkar hocam kartın RT performansı kötü. Ayrıca GDDR6 kart. Ben 4070 S kullanıyorum vrami doldurmak için ekstra uğraşınca ancak doluyor. Mesela RE8 denedim image quality'i %120 yaptım ayarları ultraya aldım ancak öyle kart 11 gb doldurdu. Doom The Dark Ages'ta DSR ile 4k çözünürlük olarak açtım herşeyi Ultra ayara aldım ancak o şekilde yine 10 11 gb vrami aştı. İşin özeti şuanlık 12 gb yeterli ama tabii 3 5 sene sonrası için yetmesini beklememek lazım en iyi 2 sene daha gider sonra ayar kısmak gerekir.
Doğrudur hocam bilgi için teşekkürler.

Hocam 12 GB VRAM'e sahip RX 7700XT kullanıyorum Cyberpunk'ta RT açtığımda 11 GB VRAM üstüne çıkmıştı kullanım muhtemelen daha kullanamadığı için kısıyor yani 12 GB bile ucu ucuna.

Bugün ben de denedim ve tam olarak aynı şeyi yaşadım. Tam 16 GB VRAM kullanımına ulaştım bu da bu konuda bahsettiğim mevzuyu düşündürttü 😀.

7700 ile çıkar hocam kartın RT performansı kötü. Ayrıca GDDR6 kart. Ben 4070 s kullanıyorum VRAM'i doldurmak için ekstra uğraşınca ancak doluyor. Mesela RE8 denedim image Quality'i %120 yaptım ayarları ultraya aldım ancak öyle kart 11 GB doldurdu. Doom the Dark Ages'ta DSR ile 4K çözünürlük olarak açtım her şeyi Ultra ayara aldım ancak o şekilde yine 10 11 GB VRAM'i aştı. İşin özeti şu anlık 12 GB yeterli ama tabii 3 5 sene sonrası için yetmesini beklememek lazım en iyi 2 sene daha gider sonra ayar kısmak gerekir.

Şunu anlıyorum ki yeni bir kart alacaksak 16 GB VRAM olması uzun vadeli kullanım için gerekli.

Bugün ben de denedim ve tam olarak aynı şeyi yaşadım. Tam 16 GB VRAM kullanımına ulaştım bu da bu konuda bahsettiğim mevzuyu düşündürttü 😀.
Hocam naptınız o kadar da doldurdunuz 4K çözünürlükte Doom açtım o kadar dolmadı bellek. Sahte 4k tabii de yine de çok arttırıyor. Hangi oyunda hangi ayarları açarak yaptınız onu?

Şunu anlıyorum ki yeni bir kart alacaksak 16 GB VRAM olması uzun vadeli kullanım için gerekli.
Orası öyle. Ben birkaç ay önce 4070 S aldım baya bir süre götürecektir. Zaten bunun biraz üstüne geçmem için 5070 ti 5080 falan almak lazım.

Hocam ne yaptınız o kadar da doldurdunuz 4K çözünürlükte Doom açtım o kadar dolmadı bellek. Sahte 4K tabii de yine de çok arttırıyor. Hangi oyunda hangi ayarları açarak yaptınız onu?

Orası öyle. Ben birkaç ay önce 4070 s aldım bayağı bir süre götürecektir. Zaten bunun biraz üstüne geçmem için 5070 Ti 5080 falan almak lazım.

Cyberpunk 2077 de Ultra ve Ray Tracing Ultra ayarda FSR3 kalite modunda AFMF açıkken aldım.
Hatta buraya atabilmek için SS almıştım ama Radeon overlay ile baktığım için değerlere SS e yansımamış.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı