12 GB RAM var ama kullanılabilir 7,92 GB

yhcn.jpg

Decapat
Daha önceden de bu şekilde kullanıyordum 12 GB RAM'i sorunsuz kullanıyordum fakat nasıl oldu bilmiyorum kullanılabilir 7,92 ye düşmüş. Sebebini ve çözümünü bilen varsa yardımcı olabilir mi acaba? Ve RAM 800 MHz görünüyor normalde RAM'ler 1600 MHz. Anakart:

Asus M5A97 R2.0 LE​

Dosya Ekleri

• Adsız11.png
    86,8 KB · Görüntüleme: 64
Yanlış bilgi
Neredeyse 4 GB RAM miktarını arka plandaki uygulamalar ve Windows kullanıyor normaldir.
Eğer biraz olsun RAM tasarrufu yapacaksan Windows Defender kapat. İmzam kısmında var.

4 GB kadar fazla kullanılmaz.

Acaba RAM slottan oynamış olabilir mi?

Bana da aynısı olmuştu. Her şeyi denedim olmadı son çare olarak BIOS ayarlarından Memory remap feature ayarını enabled yaptım. Sorun çözüldü.

CPU-Z SPD bilgisi paylaşın. 12 GB standart dışı bir konfig. Farklı bellekler uyumlu çalışmayabilir.

Belleklerden 1'i farklı ama uyumsuzluk söz konusu değil. 1 yıldır kullanıyordum sorunsuz CPU-Z'da ekte.

4+8 ile 12 GB yaptın ve de 4 GB'lık kısmı gözükmüyor...4 GB'lık olanda herhangi bir sorun olabilir mi? RAM'lerin tam olarak oturduğuna emin olun. Çıkarmışken uçlarını da silgiyle silmenizde yarar var.

Dedğinizi yaptım fakat bir değişim olmadı ve 4+4+4 şeklinde takılı.

Dosya Ekleri

• Adsız1.png
    15,6 KB · Görüntüleme: 46
  • slot2.png
    19,2 KB · Görüntüleme: 37
  • slot4.png
    18,9 KB · Görüntüleme: 45
  • Solat1.png
    17,7 KB · Görüntüleme: 50
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…