Yakin zamanda PC alacağım 8 GB VRAM sistemler fiyat olarak cok daha uygun. Daha kotu oldugunun farkindayim. Ancak 12 GB ile aralarinda ne kadar fark olduğunu bilmiyorum. 12 GB VRAM nerede ihtiyac olur? Bütçemi zorlayip 12 GB alınır mı?
Yakin zamanda PC alacağım 8 GB VRAM sistemler fiyat olarak cok daha uygun. Daha kotu oldugunun farkindayim. Ancak 12 GB ile aralarinda ne kadar fark olduğunu bilmiyorum. 12 GB VRAM nerede ihtiyac olur? Bütçemi zorlayip 12 GB alınır mı?
1080p de hep kalırım dersen sorun değil. Ama monitör güncellemesi yaparsan kartı boşa almış olursun. Yeni çıkan hikayeli oyunlar çok fazla VRAM istiyor yüksek çözünürlüklerde.
Dostum şimdi 3060 12 modeli de var 4070 Ti 12 modeli de. 8 GB kartlar tabii ki de güzel kartlar fakat 2-3 yıl sonra sıkıntı yaratır gibi. 12 Ya da zorlayıp 16 almak çok mantıklı. Yakın zamanda 4060 Ti 16 modeli çıkacak.