12 Kasım'da gidecek bir işimiz olmayacakmış

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kur'an-ı Kerim'de benim kitabıma inanışıma göre kıyametin bir Cuma günü kopacağı yazıyor. Böyle insanların ruh hastası olduğunu acilen tıbbi destek alması gerektiğini düşünüyorum. Ülkemiz'de böyle insanların Öğretmen olması beni üzüyor.

"Üzerine güneş doğan günlerin en hayırlısı cuma günüdür: Âdem (a.s.) o gün yaratıldı, o gün cennete girdi, yine o gün cennetten çıkarıldı. Bir de kıyamet cuma günü kopacaktır." (Müslim, Cuma, 18)

Türkiye'nin halini özetleyen durum. Bir de teknolojide gelişmekten bahsediyoruz. Ağlanacak halimize gülüyor, geçiyoruz. Bir aralar Türkçe ezan vb konusu dönmüştü ya bence ezan da Türkçe okutulmalı, insanların Kur'an ı Türkçe okuması (hatim) ve onu anlaması lazım. Bunun sayesinde böyle zihniyetler sen kurtuluruz.

Kimse kimseden saygı beklemiyor. Kimse kimseye boş yere saygı göstermek zorunda değil.
Çoğu kişi "Sizi ilgilendirmez" "Saygı duy" gibi cümleler kurarken sizin başkasından saygı beklememeniz şaşırtıcı. Umarım size saygı duyulmadığı zaman üzülmezsiniz.

Bu yazdıklarınızdan sonra saygı duyulacak yeriniz yok. Böyle düşünen biriyle aynı forumda olduğum için utanıyorum. Herkesi sevmek zorunda değilsin ama saygı duymak zorundasın.

Bu yazdıklarınızdan sonra saygı duyulacak yeriniz yok. Böyle düşünen biriyle aynı forumda olduğum için utanıyorum. Herkesi sevmek zorunda değilsin ama saygı duymak zorundasın.
Hayır saygı duymak zorunda da değilsin. Beni ilgilendirmeyen kimseye saygı duymak zorunda değilim. Ayrıca arkadaşa katılıyorum. Saygı kazanılması gereken bir şey.

Hayır saygı duymak zorunda da değilsin. Beni ilgilendirmeyen kimseye saygı duymak zorunda değilim. Ayrıca arkadaşa katılıyorum. Saygı kazanılması gereken bir şey.
Ben sana şu anda saygı duymasam ve yazdıkların için çok da s.... desem güzel bir şey mi ? Sana insan gibi cevap veriyorum. Sana şu anda belli derecede bir saygı gösteriyorum.
Her insan doğuştan saygı duyulmayı hak eder. Bir katile veya kötü birine saygı göstermezsin orası ayrı.

"Düşünceleriniz de sizin gibi çok aptalca" desem herhalde yaptığım saygısızlıktan dolayı bir şey demessiniz. Ne de olsa "saygı kazanılması gereken bir şey". Size ve düşüncenize "neden saygı duyayım ki?"

Edit: Konudaki olay bence de saçmalık.

Hangi masallar? İnanca saygısızlık yapıyorsunuz gibi geldi bana.

Saygı duymam için o inancın insan aklına hakaret etmemesi gereklidir. Bir şey yanlışlanmış olduğu takdirde onu hâlâ doğru sayan insan, bana göre yobazdır, acizdir. İnsan aklına hakaret etmediği sürece, yani mantık çerçevesi içerisinde olduğu takdirde istediğine inanabilir, saygı da duyarım.

Ayrıca dünyaya neyin çarpacağı, dünyanın yahut evrenin nasıl son bulacağı son derece bilimsel bir konudur. Evrenin nasıl son bulacağını kişisel bir konu haline çevirmek, yani inanca dökmek doğru değildir. Rüyada yeşil renk vesaire görmek ile olacak iş değil bu. Herkese iyi geceler, iyi uykular diliyorum.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…