12 Mbps hızdan 0,5 Mbps alınması

FexLer

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. Telekom kullanıyorum. 12 Mbps hız alıyorum, alt yapım 16 destekliyor dendi ama evime gelen 0,5-2, 5 gibi degerler. Geceleri geç saatte veya sabah erken saatlerde 10,11 gibi değerleri görüyor. İnternetim teknik servis ile konustum ve modeminize gelen internet 11 görünüyor dedi. Modeme gelene kadar kabloda vs hiçbir sorun yok dendi. Ama modemin size verdigi hız düşük diyorsunuz dendi. Sorun modemde olabilir dediler. Fikriniz var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Başlığı gördüğüm anda TTNET vakası demiştim. Arkadaşınızdan bir saatliğine modem ödünç alıp emin olabilirsiniz.

Modem ara yüzünden interneti başkaları kullanıyormu bak, web tarayıcısına 192.168.1.1 yaz ve kullanıcı adı ve şifre kısmına admin admin yaz (büyük ihtimalle böyledir.) Başkası modemini kullanıyorsa onu ara yüzden engelleyebilirsin. Birde bende telekom kullanıyorum bende senin gibi bazen çok düşük değerler alıyorum. Ancak sorun modemde de olabilir.

12 mbps paketten 50 ye geçtim bende en fazla 28 mbps gördüm kimse kullanmıyorken. Konuda açtım kimse yardımcı olamadı. Türktelekom kullanmamak lazım çok kötü.

Bu arada bana da size 50 mbps geliyor denildi ama kullandığım hız max 20mbps şuan.

Sabitliyorlar çünkü düşük hızlara yoğunluk olmasın diye. Kendilerince çözüm bu.

Dur tahmin edeyim Türk Telekom mu kullanıyorsunuz.

Hatlar eski hatların bakım yapılması ve düzenlenmesi lazım, aynı anda çok kişi hızlı internet kullanınca çöküyor. Onlar da hatlarla uğraşmak yerine tüm kullanıcıların internetlerini %20 30 hızlara çekiyorlar ve sorun çözülmüş oluyor.

Nasıl yani anlamadım?

Eğer kabloda sıkıntı yoksa modemi değiştirmeyi deneyin.
Valla modem arayüze baktım da bağlantı değerler e 12 veriyorlar gibi
Yok kimse bağlanan da modem değerler 12 verdiklerini gösteriyor modem e 12 geliyor ama modem bana onu vermiyor gibi başka modem denicem yarın

Dosya Ekleri

• IMG_20210218_183243.jpg
    335,6 KB · Görüntüleme: 26
  • IMG_20210218_183243.jpg
    335,6 KB · Görüntüleme: 20
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…