12 Mbps İnternet 3.50 Mbps'e Düşüyor

Makaleler
3
Yer
Ordu/Perşembe
Dün akşam üzeri 12 Mbps aldığım internetten şu an 3.50 Mbps'i zor görüyorum. Bunun üzerine modem arayüzünden ADSL hızına baktım. Ve resimdeki ile karşılaştım. Ne yapmalıyım? YouTube vb. yerlerde bir şeyler izlerken sürekli takılma yapıyor. Halbuki dün böyle sorunum yoktu. AKK'yi de aşmadığıma adım gibi eminim.

1.png

Modemin arayüzündeki değerler.

2.png

SpeedTest sonucu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Modemi kapatıp açmayı deneyin. Eğer hızınız normale dönmezse hızınız 4Mbps'ye sabitlenmiş demektir. Bu durumda internet servis sağlayıcınızla görüşüp hızınızı yükseltmesini talep edebilirsiniz.

Hattınızı 4 MBPS sabitlemişler. Müşteri hizmetlerini arayıp hattınız 8 MBPS sabitlettirebilirsiniz, üst hızlarda kopma olabilir.

Kotayı aşmış olabilir misin?
Dediğim gibi kotayı aşmadığıma eminim. Hem aşsam da bile bunu modem üstünden yapamazlar AKK'nin bile altında hız alıyorum çünkü.

Hattınızı 4 MBPS sabitlemişler. Müşteri hizmetlerini arayıp hattınız 8 MBPS sabitlettirebilirsiniz, üst hızlarda kopma olabilir.
Aradık ama para etmiyor...

Modemi kapatıp açmayı deneyin. Eğer hızınız normale dönmezse hızınız 4Mbps'ye sabitlenmiş demektir. Bu durumda internet servis sağlayıcınızla görüşüp hızınızı yükseltmesini talep edebilirsiniz.
4-5 defa açıp kapattım. Hatta telefon kutusunun kablolarını söküp tekrar tekrar taktım ama işe yaramadı.

Dediğim gibi kotayı aşmadığıma eminim. Hem aşsam da bile bunu modem üstünden yapamazlar AKK'nin bile altında hız alıyorum çünkü.

Aradık ama para etmiyor...

4-5 defa açıp kapattım. Hatta telefon kutusunun kablolarını söküp tekrar tekrar taktım ama işe yaramadı.
İsterseniz dünyanın en iyi kablosunu bağlayın alacağınız hız 4 MBPS olacaktır. Çünkü hattınızı 4 MBPS sabitlemişler müşteri hizmetlerini arayıp hızınızı yükseltebilirsiniz.

Bu yüzden kaç kez müşteri hizmetleriyle kavga ettim ben. Kaç kere adam gibi konuştum durumu anlattım en son da sinirlenip bağırdım çağırdım. Birkaç gün sonra hızımı yükselttiler. Tatlı dilden anlamıyorlar bunlar.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı