12. Nesil Destekli Intel Grafik Sürücüsü Çıktı

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Intel-Grafikler.jpg

Intel 30.0.100.9928 UHD grafik sürücüsü 12. nesil Alder Lake yongalara özel olarak hazırlandı. Intel, henüz yeni piyasaya çıkan 12. nesil işlemcileri için 30.0.100.9928 sürümlü grafik sürücüsünü yayınladı. Daha önce detaylarından bahsettiğimiz gibi, yeni Alder Lake çiplerde Xe-LP tabanlı UHD 770 tümleşik grafikler (iGPU) yer alıyor. Bu Alder Lake destekli ilk sürücü olduğundan dolayı herhangi bir hata […]

Devamı: 12. Nesil Destekli Intel Grafik Sürücüsü Çıktı
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Xe-LP tabanlı UHD 770 sanırım oldukça iyi olacak gibi. Gerçi şuanda UHD 630 kullanıyorum ve CS:GO'da 1080P karışık ayarlarda bana 75 FPS'nin üstünde veriyor. UHD 770'nin AMD APU'lar ile karşılaştırmasını bekliyoruz. :)

Umarım fazla pahalı olmazda 12.nesil güncellemesi yaparız bilgisayara.

Umarım fazla pahalı olmazda 12.nesil güncellemesi yaparız bilgisayara.

Fiyatı uygun gibiydi 12900K'nın 5950X ile karşılaştırınca. AMD işlemciler eğer saf güç olarak Intel'in önüne geçerse Intel yine fiyat indirimine gidebilir gibi. Bende 14. nesil Intel'leri bekliyorum. Elimdekini satıp 14. nesil yeni mimari güzel olabilir.

Fiyatı uygun gibiydi 12900K'nın 5950X ile karşılaştırınca. AMD işlemciler eğer saf güç olarak Intel'in önüne geçerse Intel yine fiyat indirimine gidebilir gibi. Bende 14. nesil Intel'leri bekliyorum. Elimdekini satıp 14. nesil yeni mimari güzel olabilir.

Evet, oda mantıklı. Bende ucuz olcağını düşünüyorum fakat burası Türkiye ne olacağı belli olmaz. :)

14.nesil bomba falan olur herhalde. :D

Evet, oda mantıklı. Bende ucuz olcağını düşünüyorum fakat burası Türkiye ne olacağı belli olmaz. :)

14.nesil bomba falan olur herhalde. :D
12. nesil beklentimin %70'ini karşıladı aslında. Esas merak konusu AMD işlemciler. Voltaj stabilizasyonu olarak acaba iyileştirme olacak mı çok merak ediyorum doğrusu. Ryzen işlemcilerde biliyorsunuz yapılarından dolayı fazlaca bir voltaj salınımı var.

12. nesil beklentimin %70'ini karşıladı aslında. Esas merak konusu AMD işlemciler. Voltaj stabilizasyonu olarak acaba iyileştirme olacak mı çok merak ediyorum doğrusu. Ryzen işlemcilerde biliyorsunuz yapılarından dolayı fazlaca bir voltaj salınımı var.

Maalesef öyle. Intel'in şu an tek sorunu Watt değeri kaldı bana da göre. Nm'nin Intel'de pek bir etkisi yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı