12. Nesil işlemcili sisteme Windows 10 vs 11

Yani Windows 10'na geri dönebilir miyim?

Hocam ben olsam MSI, ASUS gibi markalara yönelirim. Monster'dan da uzak dur bu arada.

Bu bütçe de ROG mantıklı değil, biraz arttırırsan Victus var 4050.

Bu 12. nesil veya üstü laptoplara hangi sistem kurulmalı? 10 mu, 11 mi?
Windows 11'in arayüzünü sevmedim de. Ama onda daha fazla veriyor diyorlar, doğru mu?

Windows 11 kullan geç. 12. nesil cihaz güçlü olur.

Genel olarak diyorum, Windows 10 güncelleme desteğini kesene kadar onu kullanmak daha mantıklı bana göre. Çünkü gayet stabil ve yıllardır onu kullanıyoruz.

Ben hala Windows 10'un daha stabil olduğunu düşünüyorum. Windows 11'de 5/10 FPS fazla gözükse bile latency hala yüksek. Ama deneyip bakmadan bilemezsiniz deneyin kararı kendiniz verin.

Hocam galiba büyük ihtimal çifte konu cezası aldı.

Ne daha fazla veriyor hocam?

Windows 11 kullan geç. 12. nesil cihaz güçlü olur.

Hocam neden ikinci konuyu açtınız? 12. Nesil işlemcili sisteme Windows 10 vs 11
Size tavsiyem ikisini de deneyip görmeniz.

Performans demek istiyor hocam galiba.

Genel olarak diyorum, Windows 10 güncelleme desteğini kesene kadar onu kullanmak daha mantıklı bana göre. Çünkü gayet stabil ve yıllardır onu kullanıyoruz.

Ben hala Windows 10'un daha stabil olduğunu düşünüyorum. Windows 11'de 5/10 FPS fazla gözükse bile latency hala yüksek. Ama deneyip bakmadan bilemezsiniz deneyin kararı kendiniz verin.

Kusura bakmayın hocam yazamadım cevap cezalıydım.
Nedense Windows 10 bana göre iyi geliyorda. Çoğu Windows 11'de işlemciler daha perormanslı çalıştığı için sormuştum.

12 ve 13.nesilde çekirdekler performans ve verimlilik olarak ayrıldığı için mimari Windows 10'a pek uyumlu değil. Zamansız mavi ekranlar, program durdurmalar ve performans düşüklüğü yaşarsınız. Şahsen Windows 10'u daha çok sevsem ve kullansam da yeni nesil bilgisayarlar 11 ile kullanılmalı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…