İnceleme 12 saatin ardından Assassin's Creed Shadows

Öncelikle, oyunda ciddi bir optimizasyon sorunu olduğunu düşünüyorum. 7900 XT ile 1080p, 2K ve 4K çözünürlüklerinde çeşitli ayarlarda denemeler yaptım, ancak önceki oyunlardaki akıcılığı bir türlü yakalayamadım. Ne yaparsam yapayım, ekran kartım %100 kapasiteyle çalışıyor ve 300-350W arasında güç tüketiyor.

Frame Gen teknolojisiyle sahte FPS üretmeye dayalı bir optimizasyon yaklaşımı var. Bu tür teknolojilere en çok yapımcılar minnettar oluyordur çünkü kalitesiz işlerini bir şekilde toparlamayı başarıyor.

Oyun, sadece FPS açısından değil, hikaye ve oynanış açısından da bir "Odyssey" olamamış. Evet, bazı yeni ve güzel şeyler var ama Ubisoft, Mirage'daki öze dönüş yaklaşımındaki başarısızlıkla akıcılığı yine öldürmeyi başarmış. Aynı şeyi yüzlerce defa yapmaktan sıkılmıyorum ama bu durumu işkenceye dönüştürmeyi başarmışlar. Yapay zeka hataları, yönlendirmedeki yetersizlik gibi sayısız sorun mevcut. Hikayesi de ilgi çekici değil. Getirdikleri en büyük yenilik ise 2 metrelik siyahi bir samuray, gerisi ise bence hayal kırıklığı.

AC Valhalla çok sıkıcı bir oyun bir sürü görev vardı tarikat olayını anlamamıştım bunu Mirage düzeltmişler Assassin's templer olayı vardı ama oyun mini oyun gibiydi hemen bitti eğer Ubisoft eskisine dönmezse batar diye düşünüyorum, gecmisteki oyunları oynadıgınız zaman o kaliteyi fark edersiniz mesela Unity güzel bence ama buglu olarak çıktı piyasaya zamanında Origins güzel di fakat level olayı önemliydi o görevi yapmak için belirli bir seviyeye gelmek gerekirdi umarım düzelir bu durum.

Yani çok şaşırdım açıkçası bu oyunun böyle çıktığına. Japonya'da geçiyor, sinematikler efsane, oynanış mükemmel, güzel bir fragman falan derken gerçekten mükemmel bir oyunun çıkacağını düşünmüştüm. Bizi yan etkinliğe zorlamalarına ve saçma sapan bir içeriğe soktuklarında şaşırdım doğrusu. Eğer oynamaya devam edecekseniz 30-40 saate geldikten sonra en azından beni etiketleyerek tekrar bir değerlendirme yaparsanız sevinirim. Oyunu almayı çok istiyordum ve bayağı hypelanmıştım bir AC fanı olarak, daha önceki oyunlar gibi olmayacak diye. Valhalla'yı bayağı sevmiştim gerçi diğerlerine nazaran. Oyunu oynadıktan sonra hikaye nasıl, izlenimleriniz aynı mı bunları söylerseniz sevinirim. Hikayesi gayet keyifli, gittikçe açılıyor derseniz alacağım.

Eline sağlık güzel yazı olmuş.Japon teması benim pek ilgimi çekmese de denemek istemiştim ama yine sıkıcı ve tekrarlayan bir oyun olduğunu anladım. Bu firmadan sanırım güzel bir oyun bekleyemeyeceğiz.

Ben 30. saatteyim yorumum şu.
İyi yanları.
Dünyası güzel Japonya'yı yansıtabilmişler grafikler güzel mevsim geçişleri güzel yeniymiş gibi hissettiriyor.
2 karakter olması hoşuma gitti naoeyle gizli gitmeniz gerekiyor kılıçla falan adam öldürmek zor seyahat etmek kolay yasukeylede gizli kalamıyosun istediğinle oynuyosun ister gizli git ister pata küte dal ( ayarlardan tekte suikastı açın yoksa naoe sarmaz.

Gelelim kötü yanlarına.
Maalesef hikaye anlatışı kötü çorba gibi hikaye anlatışı var bir geçmişe gidiyosun bir şimdiki zamanda oynuyosun yan örevlerde kötü hiçbir şey anlatmıyor sadece beni rahatsız edenler var falan diyorlar hoop yeni bir şey açılıyor işte 5 tane adam kes biri Ankara'da biri Amerika'da yani yan görevler oyun uzatmaktan başka bir işe yaramıyor bu da oyunu sıkıcı hale getiriyor çok Online kafasıyla yapılmış gibi mevsim geçişleri güzel ama savaşta bir etkisini göremedim sanki şey ardı suyun altından kamışla nefes alabileceğiz banamı denk gelmedi bilemedim hiç görmedim assasin kısmındançok az bahsedilmiş daha fazla bahsetmelerini beklerdim seri amacından şaşmaya başlamış.
Bu saatten sonra kararım şu full ana hikayeden gitmek oyunu bitirmek istiyorum The Last of Us Part 2'ye geçeceğim eğer şimdi geçersem bitiremem.

Ekleme oyunu a Valhalla'yla da karşılaştırıyım istedim.
Valhalla'yı 3 kere bitirdim ilkini 144 saatte DLC'lerle beraber 2.yi sadece ana oyun 97 saatte 3. seferde 85 86 saatte bitirdim listemde 3. sırada TLOU'dan sonra bir daha giresim var.
Çünkü evreni güzel hikayeler aynı değil her bölgede farkı hikaye var oyun dizi gibi oyun alttan assasin vs templarda işleniyor AC Shadows'ta olmayan her şey AC Valhalla'da var hayvan gibi skil ve yetenek ağacı var s hadowsta bırak 40 50 saati 20 30 saati anca çıkartacak skil var ghost of tsushimadada az skil vardı ama oyunda angarya iş yoktu sırf AC Valhalla'yı örnek alarak yapsalarmış 10'da 6 7 değil de 8 9'luk bir oyun olurmuş 5 yıldır buldukça hikayeli oyun oynuyorum iilk defa bir oyun bıktırdı Odyssey'de bile bıkmıştım acc Shadows teknik olarak iyi ama gerisi kötü.

Son düzenleme:

Gayet güzel bir inceleme olmuş bende 13. saatindeyim dediğiniz gibi klasik bir Ubisoft oyunu ama beni atmosferi ve hikayesi sardı onun dışında bir sorum var optimizasyon olarak FPS düşmesi çok sık olmasa da stutter tarzı şeyler bende yaşıyorum mesela örnek verirsek tahta köprünün üstünden geçerken stutter oluyor geri dönüp aynı şekilde geçtiğim zaman yine oluyor 7800XT 7500F ile 1080P'de FPS sıkıntımda yok darboğaz yok ama anlamadım sizde de bu şekilde mi? Optimizasyon konusunda gerçekten biraz sıkıntılı bence tabii ki Wukong kadar değil.

Bende de akıcılık sorunu vardı ışın izlemeyi her yere + yansıt yap deyince bayağı akıcı oldu ondan önce 50 FPS gibi hissettiriyordu.

@Kürk Mantolu Madonna benim yaşadığım stutterlar rastgeleydi. Bir de ben oynadıktan sonra oyuna 2 kez büyük güncelleme geldi. Belki şu an girsem problem olmaz.

@Kürk Mantolu Madonna benim yaşadığım stutterlar rastgeleydi. Bir de ben oynadıktan sonra oyuna 2 kez büyük güncelleme geldi. Belki şu an girsem problem olmaz.

Köprülerden geçerken patlıyor bende büyük ihtimal RT yüksek olduğundan dolayı su olan yerlerde stutter yapıyor ama ilginçtir RT'yi en düşüğede çeksem oluyor

Köprülerden geçerken patlıyor bende büyük ihtimal RT yüksek olduğundan dolayı su olan yerlerde stutter yapıyor ama ilginçtir RT'yi en düşüğede çeksem oluyor
RT bu oyunda yansimalarda yok hocam. O yüzden çok fark etmez o ayar sizin için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…