12 sene gözlük taktıktan sonra lense geçilir mi?

Makaleler
15
2.5-2.75 miyop gözlerim var. 2 senedir kontrole gitmedim hala da aynı netlikte sayılır. İş yerinde makinelerin buharı yüzünden gözlükler rahatsız ediyor. Staj ve iş dahil 1 senedir makinenin içinde parça takarken gözlüğü çıkartıyorum yoksa her gün silmem gerekir. Bu yüzden lens alıp evde gözlük, dışarıda lens takayım diye düşündüm. Tabii kendimi biliyorum gözlüğü bırakırım alışırsam. Böyle yapan oldu mu hiç?

Geçilir, çok da güzel olur dünya varmış dersin. Ancak çok sıcak bir ortamsa lensler kuruma yapabilir, gözleri yorabilir. Lens seçimi önemli, nefes alanları tercih edersen olur.

Önce gözlük, daha sonra lens, şimdi tekrar gözlüğe dönmüş durumdayım. 8 sene kadar lens kullandım ve gerçekten de gözlüğe nazaran çok daha rahat bir kullanımı var. Fakat uzun yıllar kullandığım için bende göz kuruluğuna neden oldu o yüzden tekrar gözlüğe dönme kararı aldım. Lensi kesinlikle tavsiye ederim fakat benim gibi aralıksız kullanıp gözlerinizi yormak yerine, zaman zaman gözlerinizi dinlendirip yalnızca gözlük kullanmanızı tavsiye ederim. Uzun yıllar kullandım ve lenslerden dolayı yaşadığım tek sıkıntı hızlı göz kuruluğu oldu o kadar.

Temizliği hallederiz zaten dikkatliyim böyle şeylerde. 3 aylık olan kutularda günlük mü çıkıyor? Aylık lensler nasıl oluyor bir de?

Temizliği hallederiz zaten dikkatliyim böyle şeylerde. 3 aylık olan kutularda günlük mü çıkıyor? Aylık lensler nasıl oluyor bir de?
Günlük çıkmıyor. 3 aylık lenste toplam 6 adet var, 1 çiftini 1 ay kullanıyorsunuz. Sabahları tak, akşamları yatmadan çıkar. 1 ay sonra diğer çifte geç, solüsyonu günlük değiştirirsen daha iyi olur.
Normalde 1 ay sonra değişmesi gerekir ama solüsyonu her gün değiştirince 1.5 ay yetiyor bana.

Geçilir. Çok daha rahat edersin. Dediğin gibi akşamları falan eve gelince gözlüğe geç. Gözlerini dinlendir ve lens hijyenine dikkat et yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…