12. sınıf meslek lisesi stajyer öğrenciler ara tatilde işletmeye gitmesse parası kesilir mi?

Mercin

Hectopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: i3-12100F
Ekran kartı: Sapphire redon RX 6700 10GB.
SSD: Adata 1TB okuma 3500mb/yazma 3000 MB.
Anakart: ASUS Prime H610M-K 4D.
RAM: XPG 8 GB (2x8) DDR 4 3200MGHZ.
PSU: Power Boost 650W 80+
12. sınıfım, meslek lisesi okuyorum. Ara tatile girdik çarşamba perşembe cuma işletmeye gitmem lazım gitmezsem param kesilir mi 29 Ekim'de gitmedim tatil diye param kesilmedi gidersem ek para vermek zorundalar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim bildiğim okulun olmadığı zamanlar gitmiyorsun normal tatillerde geçerli olmak üzere. Ama hocanla konuşman daha sağlıklı olur.

Son düzenleme:
İşletmeden işletmeye değişir. Özel işletmeler "tatil" bile olsa çağırabiliyorlar. Kendi dönemimde, taa seneler önce buna şahit oldum. Ben bir devlet kurumunda yaptım stajımı ancak özel sektörlerde yapan arkadaşlarım staja gittiler "ara tatil" gibi süreçlerde bile. Ücret ödenme hususunda ise "Ne kadar gün gittiysen o kadar ücret." olgusu vardı bizde. İşletme belki gelmediğin gün için ücret ödemek istemeyebilir. Okullar da bu hususta işletmelerin yanında duruyorlar ve öğrenciye "Kesinlikle paran verilecek." diyemiyorlar çünkü öğrencilerin bir yerlerde staj yapması gerekiyor. Staj imkanı olan işletme kaybedildiğinde, orada staj yapma imkanı olan sizin ve gelecekteki öğrencilerin imkanları kaybolmuş oluyor. Her öğrencinin bir danışman öğretmeni oluyor, öğretmeninize danışınız bu mevzuyu daha sağlıklı olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…