AMP hocam.Meslek lisesi öğrencisiyseniz 12. sınıftayken zorunlu staj uygulaması var. ATP ve AMP diye ayrılanları var bir de ve ATP öğrencileri, yazın sadece 40 gün gidiyordu diye hatırlıyorum. ATP mi yoksa AMP bölümü müsünüz?
Hocam ben de meslek lisesi makine bölümündeyim ve eylülde staja başlıyorum. Fakat geçen sene staj yapmışlara sorduğumda bir şey öğrettileri yok getir götür, yerleri temizle bunları yapacaksın diyor. Sizin arkadaşınız nasıl yapmış ki? Hocaların işletmeye gelip kontrol etmesi zorunlu diye biliyorum.Hocam 40 falan değil direkt sene boyunca gitmek zorundasın. Mesela benim bir arkadaşım vardı tanıdık bir yere girdi. Adama da söyledi ben gelmiyim sende bana para verme dedi. Adam da kabul etti 1 sene boyunca hiç staja gitmedi sadece okula gitti. O şekilde sene bitti. Hocan da tanıdıksa rahatsın, değilse bile 3 ayda bir geliyor zaten hocalar. Yerini de tam söylemezsin gelirken seni aramak zorunda kalır arayınca da iş yerine geçersin takılırsın. Arkadaşımın yaşadıklarından alıntıladım. Umarım senin de işine yarar.
Hocam tanıdık bi işletme yok ve şu anki işletmemden çıkmak zorunda kaldım(hocalarımın da haberi var) hocaların ellerindeki işletmeler bitmiş, bazıları da almıyor son 3 ay kaldığı için. bu hafta yeni bi işletme bulmam gerekiyor. okulun bitmesine kalan son 3 ayı dediğiniz gibi geçirmek istiyorum. dediğiniz şeyi rastgele işletmelere teklif etsem nolur acabaHocam 40 falan değil direkt sene boyunca gitmek zorundasın. Mesela benim bir arkadaşım vardı tanıdık bir yere girdi. Adama da söyledi ben gelmiyim sende bana para verme dedi. Adam da kabul etti 1 sene boyunca hiç staja gitmedi sadece okula gitti. O şekilde sene bitti. Hocan da tanıdıksa rahatsın, değilse bile 3 ayda bir geliyor zaten hocalar. Yerini de tam söylemezsin gelirken seni aramak zorunda kalır arayınca da iş yerine geçersin takılırsın. Arkadaşımın yaşadıklarından alıntıladım. Umarım senin de işine yarar.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.