12. Sınıf Stajı

Teşekkürler. Yaşadığım şehir itibari ile başıma gelecekleri biliyorum bakalım umarım düzgün bir insana denk gelirim ve bir şeyler öğrenebilirim. Staj yerim belirlenmiş Matbaacıda calışacakmışım.

Okul anlaşmalı yerlere verir seni ama staj yapacağın yeri kendin seçebilirsin. Kendini geliştirebilmek için yapıyorsan stajı araştır firmaları kendin seç yoksa herhangi bir firmadan naylon staj yap sınava çalış. Staj parası asgari ücretin üçte biri ama herkes bu tutarı vermiyor. Ben iki sene önce 9 aylık yaptım kendim seçtim yerimi 800 lira (sınıfta en yüksek ben alıyordum.) Orada birçok şey öğrendim yazılıma dair dediğim gibi eğer kendini geliştirmek istiyorsanız kendin seç staj yapacağın yeri.

Hocamız kendi seçmiş bile çoktan değiştirmeye hiç kalkmayın diyor bize. Ayrıca araştırdığım kadarı ile naylon staj kendini çalışıyormuş gibi göstermekmiş. Bu riske gireceğimi pek düşünmüyorum çünkü bizim hocamız biraz kanserdir. Kesin sürekli kontrole gelir patlamayalım.
Sizin bölümünüz nedir? @Marloxe
Bölümüm Bilişim.

Tahmin ettiğim gibi, benim de öyleydi. Matbaada size yaptıracak iş bulurlar diye düşünüyorum.

@Website'nin yorumuna katılıyorum. Asgari ücretin %30'unu vermek zorunlu dense de daha düşük verilebiliyor.

Bize de değiştirme hakkımız yok dediler ama aslında var sizinle ilgilenen müdür yardımcısından rica edin halleder. Naylon stajda bizide korkutmuslardi ama birşey yapamazlar kolay kolay ilk geldiğinde yoksan bidahakine gelirler. Zaten gelmeden haber veriyorlar yol tarifi dekan için geldiği günler gidersin sıkıntı çıkmaz. Çıkarsa da ben sınava çalışmak istiyorum dersin koordinatör öğretmenin büyük ihtimal birşey demez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…