12. sınıf YKS için nasıl çalışılmalı?

gönde345

Hectopat
9, 10 ve 11. sınıflarda neredeyse hiç ders çalışmadım ve özellikle 11. sınıf konu eksiğim oldukça büyük. Ama üç senede ortalamamı 94-95 bandında tutabildim, kötü olmayan bir fen lisesinde okuyorum ve 12. sınıf bir hafta önce başladı, okulda ilk konular bitti bile ama ben hocaların hızına yetişemiyorum, okulda işlenen konulara günlük bakmak yerine internetten bulduğum dört aylık tüm konularına bitirme programına uysam sizce iyi yapar mıyım?

TYT denemelerini az çok halletsem de işin içine 11 konuları girince netlerim 80-90 civarından 50'lere bile düşebiliyor. Deneme netlerim hiç sabit değil yani, okulda öğretmenler hep bir senede derece yapılabileceğini söylüyor. Ama ben bu sene iyi bir sıralama yapabileceğimden bile şüphe ediyorum, dört ay içinde düzenli günlük 3-4 saatlik bir çalışmayla tüm YKS konularını bitirmem. Ne kadar mümkün bilmiyorum. Ama istikrarlı bir çalışma rutiniyle bu sene sayısalda ilk 5000-6000 girebilmem ne kadar olası sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Okul müfredatı YKS çalışman için seni yavaşlatabilir. Ama şunu da unutma AYT'den fazla net yapmak istiyorsan çok tekrar etmelisin. Bu yüzden konuları kendin bitirmen daha iyi olacaktır. Konuları pekiştirmek için okul işine yarayabilir. O yüzden dersleri boşlama derim.

Bence seneye bırakma çünkü 1 sene az değil.

Sen düzgün bir program oluştur kendine ama 3 yılın acısı çıkabilir. En kötü seneye girersin ama çalışmayı kesme asla.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı