AYT matematiği direkt çıkartmak olmaz ama TYT matematiği 10 soru azaltıp (problemler var zaten çok etkisi olmaz toplam 55 soru oluyor TYT yeterli düzey) AYT biyoloji 1 gün konu 1 gün üstünkörü tekrar+soru olarak programa ekleyip öyle gidebilirsin, yok koyamam diyorsan 1 gün AYT matematik 1 gün biyoloji değişerek koyabilirsin sözelleri anlamakta zorlanıyorum diyorsan. Temel yoksa AYT fen ihmal edilmemeli kesinlikle, ipin ucu kaçarsa moral de bozulur istek de kalmaz iyi olduğunuz dersi çalışır öbürlerini boşlarsınız istemsizce.
Yapılmayacak iş değil, temeli olan da olmayan da çalışacak iki durumda da TYT 90-100 nete çıkacak tek farkı temeli olmayan daha çok çalışacak. Mentale dikkat edin iyi kötü her türlü motivasyondan da uzak durun disiplini oturtursanız yıpranmadan bitirirsiniz süreci. Ayrıca hedef koyarken gerçekçi olun, ülkede okumaya değer 15 civarı üniversite ya vardır ya yoktur kapasitenizi bilin ona göre ne uçun ne de kendinizi rahatlatacak kadar düşük seviye üniversite hedefleyin. Hedefsiz bir şey olmaz benim yok boşluktayım ne çalışasım var ne tekrar edesim ne de herhangi bir çaba gösteresim, kapasitemin farkındayım sınırını bilmemekle birlikte, 0 çalışmayla 50-70 arası net yapıyorum TYT ama heves yok her şey boşa. Unutmayın mental sanılandan çok daha önemli bir şey çalışmanın sizi mental olarak yıprattığını düşündüğünüz an bırakın toparlanmaya bakın.