12. sınıfa geçilirken TYT ve AYT nasıl halledilir?

moonandsun

Kilopat
Yer
İzmir, Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba. İyi günler, iyi akşamlar dilerim. Arkadaşlar, ben 11'den 12'e geçen bir öğrenciyim, şimdiye kadar hiç çalışkan değildim ama bu saatten sonra tek şansım çalışmak en azından kendimi kurtarmak için, bunu hep biliyordum ama çalışmak işime gelmedi. Ayrıca Eşit Ağırlıktan, Sayısal'a geçmek kadar zor bir yola girişiyorum. Şu an sadece TYT Matematik konusunda özel ders görüyorum onun dışında ekstra bir imkanım şimdilik yok, babam dershaneye göndermek istemiyor ve ilişkiler bakımından ağır ailevi şartlardan dolayı, ilk yıldan girmek istiyorum. Bu yaz TYT için okul kurslarına gideceğim, ayrıca 11 feni evde tek başıma halletmem gerekiyor ve matematik eksiklerimi gidermem gerekiyor. Ne yaparım nasıl bir yol izlerim bilmiyorum. Beni yargılamadan nasıl çalışmam gerektiği hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dershaneye gerek yok da yazın TYT'yi bir sekilde halledip okul başlayınca da AYT'ye yönelmeniz gerekiyor. Benim tavsiyem okul size zaman kaybı olacaktır. Eğer okul 1. gibi bir durumun yoksa bence açık liseye geç derim. Açık lise hakkında aklına takılan bir soru olursa konu açarak beni etiketleyebilirsin, çözüme kavuştururuz.

Çok teşekkürler tüm tavsiyelerin için, aslında lisemden tamamen mezun olmak adına okulu tamamen boşlamak istemiyorum, evet belki çoğunlukla vakit kaybı ama zaten 1,5 yıl lise senem coronadan dolayı yandı birazdaha o ortamda vakit geçirmek istiyorum sanırım Ayrıca TYT'i kesinlikle evde halledeceğim bir şekilde ayrıca okul kurslarıyla destekleyeceğim. Ama 11 Fen'i yaz sonuna kadar nasıl hallederim bilmiyorum, bide Matematik eksiklerim cabası..

Hocam öncelikle hedef belirleyin derim hedefiniz ve oraya gitmenizi sağlayan netlerinizi belirleyin ona göre çalışın gereksiz vakit kaybetmezsiniz gereksiz konu çalışmazsınız bunu yaparsanız.

Bence ortamdan ziyade sınava yönelin derim.
Evet bende tüm odağımı sınava çekmek istiyorum zaten, ortamdan kastım nasıl desem yaşayamadığım lise hayatında birazdaha kalıp kendimi eve kapatmamak istiyorum, çünkü karantinada evde olmaktan kaynaklı çok kötü aşamalara gelmiştim ve hayatımın bittiğine emindim, şimdi tekrar aynısını kendime yapmak istemiyorum ders için bile olsa.

Yanıt, Delta, Çap gibi yayınevlerinin el kitapları oluyor. Onlardan edinip bir de her dersten orta-zor olmak üzere ikişer test kitabı alırsanız çok rahat halledersiniz. Önce el kitaplarından ve YouTube'daki ders videolarından konuyu öğrenip daha sonra testlerini çözün. Neredeyse hiçbir YouTube kanalında ikisini bir arada götürürken sorun çekmezsiniz müfredat belli çünkü. Aynı sırada anlatmıyor olsa dahi dinlediğinizi elinizdeki kitaptan takip edebilirsiniz. Ek olarak not alın ve denemelerden, soru bankalarından çözemediğiniz soruların anlamadığınız kısımlarını defterinize yazın. Böyle böyle önce konuyu öğrenip sonra test çözerseniz çok rahat halledersiniz 3 ayda. Okul kursuna giderseniz zaten TYT'ye tekrar başlayacaklar, faydanıza olur. Son olarak bol bol deneme çözün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…