12. sınıfta açığa nasıl geçebilirim?

504452

Decapat
12. sınıfın 2. döneminde nasıl açığa geçebilirim?

Okulumun müdürü geçmemi istemediği için açığa geçme hakkında bilgi vermiyor.

Okul müdürünü boş ver, burada bilgili insanlar var. Biz yardımcı oluruz

Öncelikle ikinci dönem açık lise yeni kayıt ve kayıt yenileme işleminin ne zaman başlayacağını takip etmelisin. Bu da tahminimce bu ay içerisinde açılacaktır. Sonrasında da ilk dönemi bitirince okula gidip bir tasdikname alsan iyi olur. Alınması zorunlu değil bildiğim kadarıyla fakat okulla bir alakanızın kalmadığını göstermek için alsan iyi olur.

Sonra ilindeki en yakın halk eğitim merkezine gideceksin. Onlar bir hesap numarası verir, hesap numarasına da şu kadar ücret yatırmanız gerekiyor şeklinde bir şeyler derler ve kimlik fotokopisi vb. gibi şeyleri hazır edin derler. Ücreti yatırdıktan sonra da gerekli belgelerle halk eğitim merkezine gittikten sonra açık liseye geçiş yapabilirsin ve çok doğru karar verdin. Açık lise gibisi yoktur

Ben bu sene 12. sınıfta açık liseye geçmiş biri olarak sana yardımcı olabilirim. Ben bu sene başında açık lise kayıt tarihi açıldığında en yakınımdaki halk eğitim merkezlerden birine gidip hemen geçtim. Okuldan ekstra bir belge ya da bir şey almama gerek kalmadı. Sadece kimliğini yanında getirmen ve 50 TL ücreti yatırman gerek o kadar.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…