12. sınıfta AİHL'den fen lisesine nakil yapılmalı mı?

935798

Zeptopat
Merhaba, ben 12'ye geçen 2026 YKS öğrencisiyim. Boğaziçi bilgisayar hedefliyorum ve akademik olarak seviyem iyi denilebilir (TYT 90+ geliyor 11 de ortalama). Aynı zamanda başlıktan da anlayabileceğiniz gibi nakil düşünüyorum. 2022 LGS'de 445 puanla %3.38'lik dilime girmiştim ve ilimdeki en iyi fen lisesini iki puanla kaçırdım. İlçelerde iki adet daha fen lisesi var ama yol sıkıntısı var ve pansiyon yok, ilin en iyi üç okulu bu üç fen lisesi. Dördüncü sıradaki okul ise şu an okuduğum aihl, yüzdelik dilimi yaklaşık 9. öğretmen bakımından sorunum yok, okulumun en iyi öğrencisi olup 12'leri dahi geçen birisi olduğumdan dolayı öğretmenler beni çok seviyor, eğitim kalitesi de yeterince iyi. Dini dersler çok fazla sorun olmuyor. Aynı zamanda az önce bahsettiğim ilin en iyi fen lisesinin müdürü de bizim okula geldi, Fl'de yaptıklarını bizim okulda da yapıyor(ilin en iyi öğretmenlerini kurslara çağırıyor) o nedenle idare ve öğretmenlerde sorun yok. Ancak okul imam hatip lisesi olduğundan dolayı gelecekte sorun yaşama durumum var, o yüzden alternatif olarak ilçedeki fen lisesine geçiş düşünmeye başladım. Geçiş yaparsam alttan bazı derslerin sorumluluk sınavına girmem gerekecek, özellikle beni korkutan da Almanca çünkü hiç temelim yok. Onun dışında ilçede olduğundan dolayı aradamin 1 saatlik mesafe var. Bir de yeni bir ortam olacağından dolayı alışma süreci vs. de olacak. Karar vermekte zorlandığımdan dolayı buraya yazarak görüşlerinizi almak istedim, şimdiden teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı