Sorumlulukların hepsini vermesi gerekir mezun olması için. Benim demek istediğim şu ki maddeyi atayım, siz demek istediğimi zaten anlayacaksınız. Maddede doğrudan sınıfı geçemeyenlerden kastı yıl sonuna göre ortalaması 50 altında olan kişilerdir.
Hocam bir ufak şüphe düşmedi değil aklıma, ondan bir sorum var. Konuyla nispeten alakalı olduğu için yeni konu açmıyorum. Şimdi ben 9. sınıfta 3 dersten kaldım fakat edebiyat ve Kur'an-ı Kerim'den kalmamıştım. 50 üstüydü de ortalamam. Bundan sorumlu dersim yoktu o yıla ait. 10 ve 11'de hiçbir dersten kalmadım. 12. sınıfta ise 1 dersten kalıyorum o da matematik. Bu durumda benim diploma almamı etkileyecek bir şey olur mu?
Edebiyattan (kesin) ve yanılmıyorsam din kültürü (emin değilim) dersinden kalmadığın surette diplomanı almanda bir problem olmuyor rahatlıkla diplomanı alabilirsin.
Ortalaman 50 ve üzerindeyse doğrudan geçersin, sorumlu kalmazsın. Sorun oluşturmaz. Edebiyat'tan kalıyorsan sorumlu geçersin ama diploma almana da engel olabilir bu durum.