12. sınıfta devamsızlık sınırı aşılıp üniversite kazanılırsa ne olur?

Doğan Öztürk

Hectopat
Öncelikle hepinize merhaba. 12. sınıf lise öğrencisiyim ve özürlü devamsızlığım 16 ve özürsüz devamsızlığım 8.5 gün daha sınırları geçmedim fakat gerçekten bir 12. sınıf olarak ve hafta sonu da dershaneye gidince insan çok fazla yoruluyor. Bu kadar çalışmamım sonunda üniversite sınavını kazanacağıma eminim. Eğer devamsızlıklarım sınırı aşarsa ve üniversite sınavını kazanırsam ne oluyor bilginiz var mı?

12. sınıfta pek kalan olmuyor devamsızlıktan ama sene tekrarı oluyor muhtemelen gidemezsin üniversite.

Hocam sınıf tekrarı yapmak gerekebilir velinle okula gidip müdür yardımcısıylan görüş devamsızlıklarını özürlüye çevirebilir ihtimal çok az da olsa şans kazanırsın.

Öncelikle hepinize merhaba. 12. sınıf lise öğrencisiyim ve özürlü devamsızlığım 16 ve özürsüz devamsızlığım 8.5 gün daha sınırları geçmedim fakat gerçekten bir 12. sınıf olarak ve hafta sonu da dershaneye gidince insan çok fazla yoruluyor. Bu kadar çalışmamım sonunda üniversite sınavını kazanacağıma eminim. Eğer devamsızlıklarım sınırı aşarsa ve üniversite sınavını kazanırsam ne oluyor bilginiz var mı?
bir şekilde sildirmen lazım hocam 9.5'un üstündeyse. Sınırı aştığında hocaların insafına bağlı olmayarak otomatik olarak kalıyorsun sanırım. Max 7 gün çevirebiliyorsun diye biliyorum belki duruma göre daha fazla silebilirler zaten 12. sınıfsın.

Bir şekilde sildirmen lazım hocam 9.5'un üstündeyse. Sınırı aştığında hocaların insafına bağlı olmayarak otomatik olarak kalıyorsun sanırım. Max 7 gün çevirebiliyorsun diye biliyorum belki duruma göre daha fazla silebilirler zaten 12. sınıfsın.

Bildiğim kadarıyla devamsızlıkları silmiyorlar internetten araştırdığıma göre tabii yanlış bilmiyorsam.

Bildiğim kadarıyla devamsızlıkları silmiyorlar internetten araştırdığıma göre tabii yanlış bilmiyorsam.
bir arkadaşımın devamsızlığı 30 günü geçmişti ve ona rağmen atılmadı sildirebildi ve geri kalanları özürlü yaptı. Yine de eğer çok fazla değilse siz özürlüye çevirin. Hala kurtarmıyorsa sildirilebiliyor mu diye yönetime sormaktan zarar gelmez.

Ve bu arada yeni aklıma geldi 12 olduğun için çoğu idare riskli olsada devamsızlığı her türlü siliyor af getiriyolar. Sen yine de idare ile konuş yüksek ihtimal çevirmeyi bırak siledebilirler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı