Her şey beyinde başlıyor, beyinde bitiyor. Sen eğer oturup 30 dk çalışamam dersen, çalışamazsin. Benim dönemimde bilgisayar mühendisliği puanı yüksek olsa da yazılımcıliğin puanı çok da yüksek değildi. 1 yıl düzenli bir çalışmayla yazılım kazanabilir, sevdiğin işi yapabilir, 1 yıl boyunca iradene sahip çıkarak, 60 yıl o 1 yıla teşekkür edebilirsin. Yoksa üzgünüm ama sanayide çırak olarak başlar, gelen geçenden tokat yersin ama fiziki tokat değil. Sana uyguladıkları muamele hayattan bezdirir, her gün kendine, bu yaşındaki haline küfür edersin. Ders çalışmak bu yaşadığımin yanında çok basitti, ben nasıl 1 yıl buna katlanamadim, yazıklar olsun bana dersin, her gün. Eğer meslek lisesi okumuş olsan durum farkli olurdu ama düz lisedeysen durum böyle. Tabii ki bu küçük şanslı bir azınlık için farklı gidebilir ama maalesef çoğunluğa bakacak olursak durum böyle. Ayrıca bu durumda sosyalligin giderek azalacaktır. Gördüğün insan her gün seni azarlayan patronun olacağı için sadece. Kısaca uzun sözün özü, madem böyle bir kabiliyetin var, bunu harcama. 1 yıl iradene sahip çık. Kendini zorla.