12. sınıfta mezuna bırakılmalı mı?

Trefax3883

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar selam. 12. sınıf meslek lisesi öğrencisiyim + staja gidiyorum. Hedefim uluslararası ilişkiler, dış ticaret, iktisat bilgisayar veya makine mühendisliği hedefliyorum. Bu bölümlerden birini istiyorum ama stajdan gelip Max 2-3 saat çalışabiliyorum sözelden derece hedefliyorum sizce ulaşabilir miyim bu hedeflere? Yoksa mezuna mı bırakmam gerekecek mezuna kalmak istemiyorum... Gerçekten kafam çok karışık. Derece yapmam pek önemli değil tek istediğim şu 3 bölümden birini kazanmak. Ege, Marmara ve Akdeniz gibi bölgelerdeki üniversiteleri hedefliyorum.

İstediğiniz bölümlere baktığımda hepsi sayısal veya eşit ağırlık içeren bölümler. Sözelden derece niye hedefliyorsunuz?

Yani dostum o 2-3 saat verimli geçiyorsa ulaşırsın tabi ki. Bu arada mezuna kalırım kafasıyla sınava girme sakın bir an önce o düşünceden kurtul.

İİBF fakültesi bölümlerinden birisini havada kazanırsınız da sadece okuduğunuzla kalmış olursunuz çünkü o bölümlerin mezunu fazla olduğu için rakibiniz fazla ve Türkiye'nin sayılı üniversitelerinden birisinde okumadığınız sürece %100 işsiz kalırsınız, alanınızla alakalı iş bulamazsınız.

Hedeflerine bağlı. AÖF İşletme okuyorum, muhasebe üzerine çalışıyorum. Kazancım da şu anda beni gayet tatmin edecek seviyede. İleri de mezun olup iyice gelişip Mali Müşavir olmayı düşünüyorum, yani hedefliyorum. İşsiz kalma durumu tamamen kendini geliştirmekle alakalı. Sadece mezun olmaya gidersen işsiz kalırsın ama hedefini kafanda kurup o alana yönelip kendini geliştirirsen her bölümde iş bulursun kendi nezlimde.

İşsiz kalma durumu tamamen kendini geliştirmekle alakalı. Sadece mezun olmaya gidersen işsiz kalırsın ama hedefini kafanda kurup o alana yönelip kendini geliştirirsen her bölümde iş bulursun kendi nezlimde.
Kesinlikle hocama katılıyorum. Kariyer yönetimi ve kendini geliştirmek artık Türkiye'de çok önemli bir noktada.

Yani dostum o 2-3 saat verimli geçiyorsa ulaşırsın tabii ki. Bu arada mezuna kalırım kafasıyla sınava girme sakın bir an önce o düşünceden kurtul.

Bir de şöyle düşünce oluyor mezuna kalırsam en azından rahat şekilde çalışabilirim düşüncesi oluyor gerçekten kafam aşırı karışık.

İstediğiniz bölümlere baktığımda hepsi sayısal veya eşit ağırlık içeren bölümler. Sözelden derece niye hedefliyorsunuz?
Sayisalim aşırı kötü en azından sözel bölümlerden bişey gelir diye düşünüyorum...

Kesinlikle hocama katılıyorum. Kariyer yönetimi ve kendini geliştirmek artık Türkiye'de çok önemli bir noktada.

Peki ne önerebilirsiniz sözel alanda issiz kalmamak için bölüm.

@Sinyor Ezio Auditore, işte demek istediğim de şu: İİBF fakültesi bölümlerinden birisinden de mezun olmadan muhasebe işini yapabilirsiniz. Mali müşavir olmak isterseniz, maliye, iktisat gibi lisans bölümü bitirmeniz gerekir. Onu da açıköğretim fakültesinden okuyabiliyorsunuz, mali müşavir olmanıza da engel değil. Sizin yaptığınız mantıklı. Mantıklı olan da AÖF'den okuyup doğrudan çalışmaktır, bu bölümleri örgünden okumak vakit kaybı. Ticaret meslek lisesinde muhasebe bölümü okuyan birisi de muhasebeci olarak çalışabilir, üniversite okuması şart değil muhasebe için. Her ne kadar kendinizi geliştirmek önemli olsa da gerçekçi olmak lazım. Bu bölümü okuyan 10 kişiden 9'u net işsiz.

İnanın öyle olmuyor yani çok hırslı biri misiniz bilmiyorum ama ayrı bir stresi oluyor mecbur kalmadıkça hiç gerek yok. Ben acı bir şekilde tecrübe etmiştim.

Sayisalim aşırı kötü en azından sözel bölümlerden bişey gelir diye düşünüyorum...

Peki ne önerebilirsiniz sözel alanda issiz kalmamak için bölüm.
O zaman maalesef kafanızda istediğiniz bölümler gelmeyecektir çünkü bölümler sözel puanı ile almıyor. Benim önerim size sözelinizin iyi olduğunuzu düşünüyorsanız ve derece yapmak istiyorsanız sözel bölümleri iyice bir inceleyin ve ne istediğinize karar verin. Daha gençliğinin baharındasın zamanın var kafanı topla ve sakinleş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…