12. sınıfta mezuna bırakılmalı mı?

@Sinyor Ezio Auditore, işte demek istediğim de şu: İİBF fakültesi bölümlerinden birisinden de mezun olmadan muhasebe işini yapabilirsiniz. Mali müşavir olmak isterseniz, maliye, iktisat gibi lisans bölümü bitirmeniz gerekir. Onu da açıköğretim fakültesinden okuyabiliyorsunuz, mali müşavir olmanıza da engel değil. Sizin yaptığınız mantıklı. Mantıklı olan da AÖF'den okuyup doğrudan çalışmaktır, bu bölümleri örgünden okumak vakit kaybı. Ticaret meslek lisesinde muhasebe bölümü okuyan birisi de muhasebeci olarak çalışabilir, üniversite okuması şart değil muhasebe için. Her ne kadar kendinizi geliştirmek önemli olsa da gerçekçi olmak lazım. Bu bölümü okuyan 10 kişiden 9'u net işsiz.
Dediğinize katılıyorum. Bende 4 seneyi kaybetmeden tecrübe yapmak için AÖF yazdım. Ancak Lise mezunu olan birisi ancak ön muhasebeci olabilir, o da Türkiye şartlarında yapılacak iş değil. Mali Müşavir olmadığın sürece muhasebe boş. Ancak güzel ülkemin güzel gençleri üniversiteyi gezip tozma, ortam yeri olarak gördüğü için, mezun olduklarında kafalarının içi bomboş olduğu için işsizlik durumunun bu kadar üst düzeyde olduğunu düşünüyorum. Her şey direkt önlerine gelsin istiyorlar. Maalesef Türkiye'de artık öyle bir şey yok.

@Sinyor Ezio Auditore, sizin yaptığınız gerçekten mantıklı ve okul da belli bir yere kadar bilgi birikimi katar. Önemli olan da iş deneyimidir. Siz bir yandan okurken bir yandan da çalışmış oluyorsunuz. Daha ne olsun? Örgün eğitimdeki öğrenciyle tamamen aynısınız, bir fark yok. Bilgi birikiminiz ön plana çıkıyor ve mali müşavir olmak da o kadar kolay değil, şimdiden başarılar ve kolaylıklar diliyorum. Çok çok iyi bir üniversitede okumadığınız sürece İİBF bölümlerini örgün eğitimden okumak, boşa vakit kaybıdır. Ülkede İİBF bölümünden çok ne var, her üniversitede var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı