12. sınıfta nasıl çalışılmalı?

Burakyng

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 3600 3.60 GHz (amd wraith prism fan)
AMD Radeon RX 6500 XT 4 GB
16 GB RAM
750 GB SSD
300 GB HDD
MSI G244F E2 23.8" IPS 1 MS 180 HZ
Logitech G203 Mouse
Logitech G335 Kulaklık
A-jazz AK680 Klavye
Arkadaşlar öncelikle herkese iyi günler, ben çocukluğumdan beridir ders yapmayı sevmem (özellikle matematik) ama hep içimden de okumak gelir. Böyle böyle sınıfları zar zor geçtim, 6. sınıftan beridir belge alamıyorum bir karantina döneminde almışlığım oldu tekrar. Şu an 12. sınıfım ve bölme yapmayı bile bilmiyorum, Antrenmanlarla Matematik 1'i çözüyorum geçen de çarpmayı zar zor öğrendim. Ayrıca mezuna da kalamam ailem izin vermiyor ve aile evinde mezuna kalmayı köpek kulübesinde kalmayı yeğlerim yani ben de mezuna kalmak istemiyorum. Ne yapmam gerek? Çok korkuyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar öncelikle herkese iyi günler, ben çocukluğumdan beridir ders yapmayı sevmem (özellikle matematik) ama hep içimden de okumak gelir. Böyle böyle sınıfları zar zor geçtim, 6. sınıftan beridir belge alamıyorum bir karantina döneminde almışlığım oldu tekrar. Şu an 12. sınıfım ve bölme yapmayı bile bilmiyorum, Antrenmanlarla Matematik 1'i çözüyorum geçen de çarpmayı zar zor öğrendim. Ayrıca mezuna da kalamam ailem izin vermiyor ve aile evinde mezuna kalmayı köpek kulübesinde kalmayı yeğlerim yani ben de mezuna kalmak istemiyorum. Ne yapmam gerek? Çok korkuyorum.

Vallahi en iyi seçenek bence saçma sapan bir bölüme git ve başka şeyler ile uğraşarak (ticaret gibi) kendini kurtar.

Arkadaşlar öncelikle herkese iyi günler, ben çocukluğumdan beridir ders yapmayı sevmem (özellikle matematik) ama hep içimden de okumak gelir. Böyle böyle sınıfları zar zor geçtim, 6. sınıftan beridir belge alamıyorum bir karantina döneminde almışlığım oldu tekrar. Şu an 12. sınıfım ve bölme yapmayı bile bilmiyorum, Antrenmanlarla Matematik 1'i çözüyorum geçen de çarpmayı zar zor öğrendim. Ayrıca mezuna da kalamam ailem izin vermiyor ve aile evinde mezuna kalmayı köpek kulübesinde kalmayı yeğlerim yani ben de mezuna kalmak istemiyorum. Ne yapmam gerek? Çok korkuyorum
Yapamayacağın şey yok, azimle çalışmaktan başka çarende yok gibi görünüyor. Bu zamana kadar az da olsa faydalı ders çalışma tekniklerini öğrenmişsindir diye düşünüyorum. Sadece bunları disiplinle uygulaman gerekiyor.

Durumun varsa özel ders al

Arkadaşlar öncelikle herkese iyi günler, ben çocukluğumdan beridir ders yapmayı sevmem (özellikle matematik) ama hep içimden de okumak gelir. Böyle böyle sınıfları zar zor geçtim, 6. sınıftan beridir belge alamıyorum bir karantina döneminde almışlığım oldu tekrar. Şu an 12. sınıfım ve bölme yapmayı bile bilmiyorum, Antrenmanlarla Matematik 1'i çözüyorum geçen de çarpmayı zar zor öğrendim. Ayrıca mezuna da kalamam ailem izin vermiyor ve aile evinde mezuna kalmayı köpek kulübesinde kalmayı yeğlerim yani ben de mezuna kalmak istemiyorum. Ne yapmam gerek? Çok korkuyorum.

Sözelden ilerleyebilirsin ama temel düzeyde matematikde bilmen lazım 10 günde temel atma kitabı var bıyıklı matematiğin ona başla ya da ben 4 yıl değil 2 yıl okuyacağım diyorsan full TYT çalış. Tyt matematikden 10-15 net seni kurtarır

Ayrıca mezuna da kalamam ailem izin vermiyor ve aile evinde mezuna kalmayı köpek kulübesinde kalmayı yeğlerim yani ben de mezuna kalmak istemiyorum.

Cevabını kendin vermişsin. Babanın, annenin diline düşmek, yemek masasında tartışmak, misafirliklerde bizim oğlan da böyle böyle demeleri vs vs. daha bir çok şey var bunların olmasını istemiyosan af edersin ama köpek gibi çalışmalısın. Kafan almıyor mu herkes 1 çalışıyorsa sen 3 çalış, 4 çalış. Öğretmenlerine soru sormaktan çekinme. Bana kalırsa ailenin diline düşmekten önce senin geleceğin önemli. İleride eline mesleğini alamadığında asgari ücretle sürünmek zorunda kalacaksın. Şu an ülkenin halini görüyorsun. Bunlar olsun istemiyosan, kendine, çocuklarına ileride kendin yaşayamadığın hayatı yaşatmak istiyosan çalışman şart. Ama kendini buna şartlamıyorsan biz ne yazsak da boş. Fedakarlık yapman gerekiyor. Arkadaşların dışarıya mı çağırıyor? Gitme. Arkadaşların oyun oynamak mı istiyor? Oynama. Sadece bi sene kendini sıkacaksın. Sonrasında hiç olmadığın kadar rahat olacaksın. Sınav senesi stres yönetimi ve süreklilikle alakalı bir şey. Öğrenemiyorum diye bi şey yoktur. Çarpmayı da zar zor öğrenmemişsindir. Öğrenmek istememişsindir. Aslında hepsi gördüğün, bildiğin şeyler ortaokula kadar. Kendini derse odaklamaya çalış. Moralini bozma ve en önemlisi sürekliliği bırakma. Bıraktığın zaman ipler kopuyor. Kendi sınav senemden örnekler verebilirim ama çok uzun olacak yine de istersen anlatabilirim sıkıntı değil. Kolay gelsin dostum.

Ayrıca mezuna da kalamam ailem izin vermiyor ve aile evinde mezuna kalmayı köpek kulübesinde kalmayı yeğlerim yani ben de mezuna kalmak istemiyorum.

Cevabını kendin vermişsin. Babanın, annenin diline düşmek, yemek masasında tartışmak, misafirliklerde bizim oğlan da böyle böyle demeleri vs vs. daha bir çok şey var bunların olmasını istemiyosan af edersin ama köpek gibi çalışmalısın. Kafan almıyor mu herkes 1 çalışıyorsa sen 3 çalış, 4 çalış. Öğretmenlerine soru sormaktan çekinme. Bana kalırsa ailenin diline düşmekten önce senin geleceğin önemli. İleride eline mesleğini alamadığında asgari ücretle sürünmek zorunda kalacaksın. Şu an ülkenin halini görüyorsun. Bunlar olsun istemiyosan, kendine, çocuklarına ileride kendin yaşayamadığın hayatı yaşatmak istiyosan çalışman şart. Ama kendini buna şartlamıyorsan biz ne yazsak da boş. Fedakarlık yapman gerekiyor. Arkadaşların dışarıya mı çağırıyor? Gitme. Arkadaşların oyun oynamak mı istiyor? Oynama. Sadece bi sene kendini sıkacaksın. Sonrasında hiç olmadığın kadar rahat olacaksın. Sınav senesi stres yönetimi ve süreklilikle alakalı bir şey. Öğrenemiyorum diye bi şey yoktur. Çarpmayı da zar zor öğrenmemişsindir. Öğrenmek istememişsindir. Aslında hepsi gördüğün, bildiğin şeyler ortaokula kadar. Kendini derse odaklamaya çalış. Moralini bozma ve en önemlisi sürekliliği bırakma. Bıraktığın zaman ipler kopuyor. Kendi sınav senemden örnekler verebilirim ama çok uzun olacak yine de istersen anlatabilirim sıkıntı değil. Kolay gelsin dostum.
motivasyon veriyorsun dostum cidden anlatmaya devam edebilirmisin

Sözelden ilerleyebilirsin ama temel düzeyde matematikde bilmen lazım 10 günde temel atma kitabı var bıyıklı matematiğin ona başla ya da ben 4 yıl değil 2 yıl okuyacağım diyorsan full TYT çalış. TYT matematikden 10-15 net seni kurtarır

Evet 2 yıllık okumayı düşünüyorum nedeni özel anlatamam

Motivasyon veriyorsun dostum cidden anlatmaya devam edebilir misin?

Evet 2 yıllık okumayı düşünüyorum nedeni özel anlatamam.

O zaman kendine rutinler oluşturup sürekli ders çalışman lazım AYT çalışmayacağın için yükün hafifleyecek bir tık ama yine de full TYT çalışman lazım matematiğe temel atmaktan başla sonra normal kamplardan devam et paragraf çöz problem çöz kendine bir harita belirle.

motivasyon veriyorsun dostum cidden anlatmaya devam edebilirmisin
Tabii ki. Kendi sınav senemden örnek vereyim. 12. sınıfın başlarında herkes gibi ben de sınava hazırlanmaya başlamıştım. Test kitaplarımı almış, çözüyordum. Konu anlatımları dinliyordum. Okulumda Din, Almanca, İngilizce, Görsel gibi derslerde ders işlenmiyordu zaten. Test çözmek için bize izin veriyolardı. Her gün paragraf çözüyordum istisnasız. Daha sonrasında kasım tatilinde arkadaşlarımla 4 günlüğüne Sakarya'ya tatile gittim ne olduysa orda oldu. Sakarya'dan döndükten sonra kitap açma isteğim hiç kalmamıştı. Öğretmenlerin saldığı derslerde arkadaşlarımla FIFA Mobile oynuyorduk. 101 oynamaya gidiyorduk. Anlayacağın sanki sınav senem değilmiş gibi davranıyordum. Yaptığım şeyler doğru değil kesinlikle önermiyorum. Ben sınav senesi önceki metnimde bahsettiğim gibi süreklilikten kopmuştum. Ayrıca her gün İstanbul'da Sancaktepe-Sarıyer arası git gel 4 saat yol yapıyordum okul için. Bu bi bahane mi? Sınava çalışmak isteyene değil tabi ama beni yoruyordu. Benden daha çok arkadaşlarım vardı. Dershaneye gidenler vardı hepsi 500-700 bin sıralama yaptı. Ben 400 bin sıralama yaptım ve şu an 2 senelik Lojistik okuyorum burslu bir şekilde. Hayat sınavdan ibaret değil tabii ama kendini sağlama alman için de oldukça önemli. Ben bir sene daha mezuna kalmadım. Çünkü güvenmedim kendime bir senemi daha çöp etmek istemedim. Deli gibi çalışan arkadaşım da vardı. AYT Edebiyat, Matematik hepsini 5-6 kere bitirmesine rağmen o da 300 bin sıralama yaptı. Olay dediğim gibi kendi stresini yönetmek ve süreklilikten ibaret. Kendine bi motivasyon koy, hayalini belirle ve onu düşünerek çalış. Çalışmaktan yorulduğun, bıktığın zaman aklına o gelsin ki uğraş vermeye devam et ve pes etme. Sınav senende başarılar diliyorum dostum. Temmuzdan sonra buraya sınav sonucunu atarsın o zaman da konuşuruz elbet. Aşağıya da kendi sınav sonucumu bırakıyorum. Belki yardımcı olur sana. (YKS 2024)
(Sayısalı da sallamıştım:D)
Ekran görüntüsü 2024-11-25 214407.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı