Ayrıca mezuna da kalamam ailem izin vermiyor ve aile evinde mezuna kalmayı köpek kulübesinde kalmayı yeğlerim yani ben de mezuna kalmak istemiyorum.
Cevabını kendin vermişsin. Babanın, annenin diline düşmek, yemek masasında tartışmak, misafirliklerde bizim oğlan da böyle böyle demeleri vs vs. daha bir çok şey var bunların olmasını istemiyosan af edersin ama köpek gibi çalışmalısın. Kafan almıyor mu herkes 1 çalışıyorsa sen 3 çalış, 4 çalış. Öğretmenlerine soru sormaktan çekinme. Bana kalırsa ailenin diline düşmekten önce senin geleceğin önemli. İleride eline mesleğini alamadığında asgari ücretle sürünmek zorunda kalacaksın. Şu an ülkenin halini görüyorsun. Bunlar olsun istemiyosan, kendine, çocuklarına ileride kendin yaşayamadığın hayatı yaşatmak istiyosan çalışman şart. Ama kendini buna şartlamıyorsan biz ne yazsak da boş. Fedakarlık yapman gerekiyor. Arkadaşların dışarıya mı çağırıyor? Gitme. Arkadaşların oyun oynamak mı istiyor? Oynama. Sadece bi sene kendini sıkacaksın. Sonrasında hiç olmadığın kadar rahat olacaksın. Sınav senesi stres yönetimi ve süreklilikle alakalı bir şey. Öğrenemiyorum diye bi şey yoktur. Çarpmayı da zar zor öğrenmemişsindir. Öğrenmek istememişsindir. Aslında hepsi gördüğün, bildiğin şeyler ortaokula kadar. Kendini derse odaklamaya çalış. Moralini bozma ve en önemlisi sürekliliği bırakma. Bıraktığın zaman ipler kopuyor. Kendi sınav senemden örnekler verebilirim ama çok uzun olacak yine de istersen anlatabilirim sıkıntı değil. Kolay gelsin dostum.