12. sınıfta ne yapılmalı?

x11

Hectopat
Daha fazla  
Günaydın, umarım iyisinizdir her şey yolundadır. 18 yaşındayım 12. sınıf öğrencisiyim. Buradaki abi ve ablalarıma danışmak istediğim bi' durum var.

YKS'ye girdim, denemelerde TYT netlerim 55 60 civarında AYT netlerim 20 civarındaydı. Hemşirelik istiyodum bu sene gelmeyecek o yüzden mezuna bırakıp adam akıllı YKS kasacağım bu sene.

Okulun bitmesine bi' hafta var şurada ardından yaz. Ocakta 18 olduğumda ehliyet almak istediğimi söylemiştim babama acelesi yok sınavdan sonra alırız diye ertelemişti. Şimdi YKS geçti bana çalışıp kendi paranla al diyor. Harçlık istiyorum okul da bitti benden beklememen lazım kendin çalışıp kazan harçlığını falan diyor. 18 yaşındayım ev mi geçindirmemi bekliyorsun falan dedim biraz atıştık hatta dün akşam.

Aslında mezuna bırakacağımı düşünmediğim için başlarda yazın çalışırım diyordum bir işe girip ama şu an mezuna bırakacağım için işe girmeyi de pek düşünmüyordum yani. Ehliyetimi alsaydım yazdan itibaren başlayıp dersimi çalışacaktım. Bu zamana kadar yazları hep bir işe girip çalışıyordum zaten.

Şu an ne yapmak mantıklı olur sizce ikna da edemiyorum ehliyeti de bi' an önce almak da istiyorum. İki ay çalışıp ehliyeti alsam sonra ders çalışmaya başlasam geç mi olur yoksa yeterli olur mu kalan vakit?

Eğer öyle yaparsam saat 8 gibi kalkar 16 17 ye kadar ders çalışırım akşam da 2 saat fitnessa giderim diye bi' plan var kafam sizin daha iyi olur dediğiniz alternatif var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Part time bir işe gir. Hem sana ders için zaman kalır hem de paranı kazanırsın bi yandan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…