12. sınıfta staj nasıl oluyor?

Frooze

Hectopat
Katılım
24 Ekim 2021
Mesajlar
71
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba öncelikle, ben şu an lise 2'ye gidiyorum ve elektrik bölümü endüstriyel bakım onarım bölümündeyim, motoru görüyoruz biraz tehlikeli ve korkutucu geldi ne yalan söyleyeyim bayağı tırstım sorum şu 12. sınıfta staj nasıl oluyor? Yardımcımız oluyor mu, ve yapamazsak ne oluyor? Cevaplarsanız sevinirim.
 
Eğer ATP(Anadolu Teknik Program)'a katılırsanız stajınızı 11. sınıfın yazında 2 ay boyunca yapıp ders dönemi üniversiteye hazırlanabiliyorsunuz. Katılmak için ise 9, 10 ve 11. sınıf yıl sonu notları ortalamasının en az 70 olması gerekiyor. (Örn. 9. sınıf 70, 10. sınıf 75, 11. sınıf 80 yıl sonu notunuz var. Ortalaması 75 olduğu için katılabilirsiniz.) Tabii bu ortalamaya sadece kültür dersleri giriyor. Matematik, Edebiyat, Biyoloji vs. yani meslek dersleri bu ortalamaya dahil değil kendiniz hesaplamanız gerekiyor. Eğer ATP'ye katılamazsanız ise 12. sınıfta 2 gün okula gidip 3 gün staj yapıyorsunuz. Her iki durumda da staj yerini mümkün olduğunca kendiniz seçmeye çalışın. Hem iyi bir yerde staj yaparsınız maaşınız yüksek olur hem de saçma yerlere gitmezsiniz. Siz seçmezseniz sistem sizi rastgele bir yere atıyor. Bu arada merak etmeyin sizi yönlendirecek biri mutlaka olacaktır. Zaten staj süresinde okulunuzdan bir öğretmen sizi denetlemeye geliyor ve staj bitiminde staj sınavına giriyorsunuz. Umarım açıklayıcı olmuştur :).
 
Eğer ATP(Anadolu Teknik Program)'a katılırsanız stajınızı 11. sınıfın yazında 2 ay boyunca yapıp ders dönemi üniversiteye hazırlanabiliyorsunuz. Katılmak için ise 9, 10 ve 11. sınıf yıl sonu notları ortalamasının en az 70 olması gerekiyor. (Örn. 9. sınıf 70, 10. sınıf 75, 11. sınıf 80 yıl sonu notunuz var. Ortalaması 75 olduğu için katılabilirsiniz.) Tabii bu ortalamaya sadece kültür dersleri giriyor. Matematik, Edebiyat, Biyoloji vs. yani meslek dersleri bu ortalamaya dahil değil kendiniz hesaplamanız gerekiyor. Eğer ATP'ye katılamazsanız ise 12. sınıfta 2 gün okula gidip 3 gün staj yapıyorsunuz. Her iki durumda da staj yerini mümkün olduğunca kendiniz seçmeye çalışın. Hem iyi bir yerde staj yaparsınız maaşınız yüksek olur hem de saçma yerlere gitmezsiniz. Siz seçmezseniz sistem sizi rastgele bir yere atıyor. Bu arada merak etmeyin sizi yönlendirecek biri mutlaka olacaktır. Zaten staj süresinde okulunuzdan bir öğretmen sizi denetlemeye geliyor ve staj bitiminde staj sınavına giriyorsunuz. Umarım açıklayıcı olmuştur


Hocam son staj yeri seçme tarihi hakkında bir bilginiz varmı?
18 Haziran'da staj yerleri belirlenecek diyor hoca not ortalamalarına göre dağılım yapılacak 15 kişilik kontenjan geldi ve ben o 15 kişinin içinde yokum muhtemelen şuanda yerimde yok yaz tatilinde seçebilir miyim staj yerini?(11.sinif meslek lisesi amp)
Şimdiden teşekkür ederim umarım en kısa sürede cevap verirsiniz.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı