Selamlar, 12. sınıf stajı için normalde kendim bir yer bulacaktım. Elektrik-elektronik bölümünde Pano Dalin'da okuyorum. Babam gidip tanıdık aracılığı ile Siemens'in bir işletmesi gibi bir yere soktu. Başka bayağı hevesliydim, şimdi aynı değil. Bu salı ilk iş günümdü ve bugün gittim ek olarak. Sabah 5:30 gibi kalkıp 6:30'a kadar servisin alacağı yere gitmem gerekiyor, fazla erken yani. Çıkış saati olarak da 17:00'da çıkış veriyorlar fakat keyiflerinden dolayı bu süreç 18:00'a doğru uzuyordu. 1 saat gidiş, 1 saat geliş olacak şekilde. 2 gün için toplam 20 saatlik çalışmada yaptıklarımın hepsi bunlar; aletleri yerine yerleştirmek, temizlik, işletme sahibinin sevgili köpekleri bahçede dolaşırken ayaklarına batmasın diye bahçedeki metal-cam vb. eşyaları toplamak. Bir tane de asenkron motor bağladım, bağladım dediğimde L1-L2-l3 ve topraklamasını kabloyla yerleştirdim. Kısacası 20 saatte bir tane pano çalışması göremedim. Bir iş olmadığı için 10 saat bana 20 saat gibi geliyor. Ek olarak lise terk 1 yıllık bir çalışan arkadaş bana atölyenin, mutfağın ve tuvaletin çöplerini attırtıp poşetlerin yenisini taktırttı. Yetmedi yemek yenilen masayı sildirtti. Daha ikinci günden ne olduğu belliydi yani, staj için değil sanırsınız normal çalışan yerine konuldum. 2 günde canıma tak etti, okulda malzeme yetersizliğinden fiziksel çalışma yaptırılmıyordu ve hiçbir şey yoktu aklımda. Sonuçta staj'ın amacı mesleki liselerde seçilen bölümün öğretilmesi.
Eve gidince annemle konuştum konuyu, değiştirme hakkımın olduğunu vs. evimizin yanında oturan bir akrabamızın olduğunu ve elektrik işi yaptığını söyledi. Demek istediğim boş durdukları an yok yani, kafama iyi kötü bilgi girecek ve elim iş görecekti. Babamla bu konuyu konuştuk 1-2 saat boyunca telefonda kavga ettik. Yok CV'ne eklersin, piyasa durgun sabır et iş gelir gibisinden. Yanlış anlaşılmasın dostlar benim sınıf arkadaşlarımdan çoğu oturmalık yere gitti. Benim olduğum yer şehrin 1-1.3 saat dışında ve tanıdığım kimse yok. 10 saat boyunca oturuyorum kısaca ya da temizlik emiri alıyorum. En son ne yaparsan yap dedi. İki taraf arasında kaldım. Siz ne düşünürdünüz?

Eve gidince annemle konuştum konuyu, değiştirme hakkımın olduğunu vs. evimizin yanında oturan bir akrabamızın olduğunu ve elektrik işi yaptığını söyledi. Demek istediğim boş durdukları an yok yani, kafama iyi kötü bilgi girecek ve elim iş görecekti. Babamla bu konuyu konuştuk 1-2 saat boyunca telefonda kavga ettik. Yok CV'ne eklersin, piyasa durgun sabır et iş gelir gibisinden. Yanlış anlaşılmasın dostlar benim sınıf arkadaşlarımdan çoğu oturmalık yere gitti. Benim olduğum yer şehrin 1-1.3 saat dışında ve tanıdığım kimse yok. 10 saat boyunca oturuyorum kısaca ya da temizlik emiri alıyorum. En son ne yaparsan yap dedi. İki taraf arasında kaldım. Siz ne düşünürdünüz?

Son düzenleyen: Moderatör: