12. sınıfta zorunlu staj süresi

Puding Bey

Kilopat
Makaleler
1
Arkadaşlar 12. sınıfa yeni geçen bir stajyerim ve staj dosyamı tamamlattım.
Lisem ... Mesleki teknik ve Anadolu lisesi.
Şimdi ben haftada 3 gün staj yapacağım, internette zorunlu olarak 40 iş günü staj yapmanız gerekir diyor.

Peki ben 40 gün sonra staja gitmeyip evde kalsam ne olur?
Bu bilgi doğru mu yani?

Arkadaşlar 12. sınıfa yeni geçen bir stajyerim ve staj dosyamı tamamlattım.
Lisem ... Mesleki teknik ve Anadolu lisesi.
Şimdi ben haftada 3 gün staj yapacağım, internette zorunlu olarak 40 iş günü staj yapmanız gerekir diyor.

Peki ben 40 gün sonra staja gitmeyip evde kalsam ne olur?
Bu bilgi doğru mu yani?
Öyle bir şey varsa bile stajda sizinle ilgilenen kişi gelmediğin için staj notuna düşük verirse direk sınıfta kalırsın. Söylemedi deme. Öyle bir hakkın varsa bile stajda sizinle kim ilgileniyorsa onlara da bildir mutlaka. Ama çok büyük ihtimal öyle bir şey yoktur diye düşünüyorum.

Edit: Az önce baktım öyle bir şey yokmuş. Anadolu teknik lisesi öğrencilerinin, okulları için belirlenmiş sürelerle staj çalışması yapmaları zorunludur. Staj çalışmalarını tamamlayamayan öğrencilere staj çalışmalarını tamamlayıncaya kadar diploma düzenlenmez.

Son düzenleme:
Hayır doğru değil. Hocam meslek lisesinde okumuştum 12.sınıfta staj yapmak zorunda oluyorsun. Okul bitine kadar devam ediyor bu 3 gün staj 2 gün okul şeklinde. Günde 8 saat.
40 iş günü teknik programlardaki öğrenciler için geçerli. Bu sene stajdan muaf olunacak mı bir fikrim yok en iyisi okul idaresiyle görüşmen.
Hepinize çok teşekkür ederim cevapladığınız için.
Öyle bir şey varsa bile stajda sizinle ilgilenen kişi gelmediğin için staj notuna düşük verirse direk sınıfta kalırsın. Söylemedi deme. Öyle bir hakkın varsa bile stajda sizinle kim ilgileniyorsa onlara da bildir mutlaka. Ama çok büyük ihtimal öyle bir şey yoktur diye düşünüyorum.

Edit: Az önce baktım öyle bir şey yokmuş. Anadolu teknik lisesi öğrencilerinin, okulları için belirlenmiş sürelerle staj çalışması yapmaları zorunludur. Staj çalışmalarını tamamlayamayan öğrencilere staj çalışmalarını tamamlayıncaya kadar diploma düzenlenmez.
Sağ olun hocam.😊

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı