12 yaşındaki birine Ininal alınır mı?

Daha fazla  
Selam dostlar, kardeşime kart almak istiyorum (Ininal). Kardeşim internetten vb. para kazanmak istiyor, araştırıyor da. Bu kartı ona alsam, işine yarar mı? İnternetten para kazanırsa hesabına kazandığı parayı çekebilir mi? Kredi kartı gibi her yerde geçerli mi? Kullanımında onun üzerine açıcam kartı ama 12 yaşında olduğu için biraz kısıtlama oluyormuş galiba. Neyse, sizce bu kart alınır mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

Pek önermem, o yaşlarda çocuklar subia adfasa gibi şeylere para yatırabiliyor. Ama almanız şartsa sizin gözetiminizde olmasını öneririm.

İninal asla almanı önermem, onun yerine papara, paycell veya tosla alabilirsin. Bende üçü de var, sana deneyimlerimi anlatayım.
Papara: Bu kartta kimlik doğrulaması yapıldığı halde kendine ait bir ibanı oluyor ve ibana para gönderebiliyor veya kendisine para gönderilebiliyor. Ama 12 yaşında biri kendi kimliği ile doğrulayamaz, özellikle de fotoğrafsız kimlikse. Onun için başkası adına doğrulama yapılarak kullanılabilir. Ama doğrulamak eziyet gibi, ebeveyn için de hesap açıp onunkini de kimlikle doğrulamak gerekiyor. Onun için aşağıdaki diğer seçeneklere de bakabilirsiniz.
Tosla: İbana para gönderebiliyor ama kendine ait bir ibanı olmadığı için kendisine para gönderilemiyor. Ben toslayı para gönderme amaçlı kullanıyorum. 13 yaş ve üzeri herhangi bir kişinin kimliği ile doğrulanabiliyor, benim kimliğimde fotoğraf yok diye fotoğraf kısmına vesikalık bir fotoğraf koydum kabul etti :D
Paycell: Turkcell'e ait. Kendine ait bir ibanı var ve 13 yaş üzeri kimlikle doğrulanabiliyor, fotoğrafsız kimlikte bahsettiğim yöntemi burada da yapabilirsiniz. (Bu yöntem paparada çalışmıyor, söylemeyi unutmuşum)
Bonus olarak ise İş Bankası İlk İmza kartını anlatayım: Ben kendim aktif olarak en çok bunu kullanıyorum. Anne veya baba ile herhangi bir iş bankası şubesinden alınabilir. Kendine ait bir ibanı var, yani kendine para gönderilebiliyor, ama başkasına para gönderilemiyor, para göndermek için ise bahsettiğim gibi tosla kullanıyorum. Komisyon oranı çok düşük ve çok güzel kampanyalar oluyor. Tavsiyem iban ve normal kullanım için iş bankası, para göndermek için ise tosla.

Bu arada 12 yaşında internetten nasıl para kazanacakmış merak ettim, eğer instagram reels'deki "motivasyon" hesaplarından görüp de kalkıştıysa hiç bulaşmasın bu işe derim.

İninal asla almanı önermem, onun yerine Papara, Paycell veya Tosla alabilirsin. Bende üçü de var, sana deneyimlerimi anlatayım.
Papara: bu kartta kimlik doğrulaması yapıldığı halde kendine ait bir IBAN'ı oluyor ve IBAN'a para gönderebiliyor veya kendisine para gönderilebiliyor. Ama 12 yaşında biri kendi kimliği ile doğrulayamaz, özellikle de fotoğrafsız kimlikse. Onun için başkası adına doğrulama yapılarak kullanılabilir. Ama doğrulamak eziyet gibi, ebeveyn için de hesap açıp onunkini de kimlikle doğrulamak gerekiyor. Onun için aşağıdaki diğer seçeneklere de bakabilirsiniz.
Tosla: IBAN'a para gönderebiliyor ama kendine ait bir IBAN'ı olmadığı için kendisine para gönderilemiyor. Ben Tosla'yı para gönderme amaçlı kullanıyorum. 13 yaş ve üzeri herhangi bir kişinin kimliği ile doğrulanabiliyor, benim kimliğimde fotoğraf yok diye fotoğraf kısmına vesikalık bir fotoğraf koydum kabul etti :D
Paycell: Turkcell'e ait. Kendine ait bir IBAN'ı var ve 13 yaş üzeri kimlikle doğrulanabiliyor, fotoğrafsız kimlikte bahsettiğim yöntemi burada da yapabilirsiniz. (bu yöntem Papara'da çalışmıyor, söylemeyi unutmuşum)
Bonus olarak ise İş Bankası İlk İmza kartını anlatayım: Ben kendim aktif olarak en çok bunu kullanıyorum. Anne veya baba ile herhangi bir İş Bankası şubesinden alınabilir. Kendine ait bir IBAN'ı var, yani kendine para gönderilebiliyor, ama başkasına para gönderilemiyor, para göndermek için ise bahsettiğim gibi Tosla kullanıyorum. Komisyon oranı çok düşük ve çok güzel kampanyalar oluyor. Tavsiyem IBAN ve normal kullanım için İş Bankası, para göndermek için ise Tosla.

Bu arada 12 yaşında internetten nasıl para kazanacakmış merak ettim, eğer Instagram Reels'deki "motivasyon" hesaplarından görüp de kalkıştıysa hiç bulaşmasın bu işe derim.

Bu suç olmaz mı kimlikte fotoğraf yoksa oraya fotoğraf koymak?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı