120.000 TL'ye sistem önerisi

Raequitas

Hectopat
Merhaba, uzun zamandır video-edit ve 3D render işleriyle uğraşıyorum. Aynı zamanda oyun da oynuyorum. Bu ikisini bir arada en iyi şekilde yapabileceğim bir PC'ye ihtiyacım var. Bu kadar yüksek bütçeyle nereden bilgisayar alsam bir türlü karar veremedim. Tek tek parçaları toplayıp birleştirsem mi diye düşündüm fakat bir sorun olduğunda hepsinin tek tek garantisiyle uğraşmaktansa, bir siteden toplu alıp bir sıkıntı olması durumunda hepsini birlikte garantiye yollayabilmek. O yüzden açıkçası tek tek toplamaya sıcak bakmıyorum. Gelelim hazır bilgisayarların olduğu sitelere... İşte orada ne yapsam hiç karar veremedim çünkü toplu bilgisayarlarda istediğim özellikler ya olmuyor ya da kendin topla seçeneği ile topladığın fiyatla hazır sistemin aynı paraya gelmesi gibi gibi şeyler oluyor. Burada da bir kafa karışıklığım mevcut. Açıkçası bu bütçeyle bir hata yapmak istemiyorum. Tek bir kurşunum var onu da iyi değerlendirmek istiyorum bu konuda sizden yardım isteyeceğim değerli forum severler.

Her türlü öneriye açığım. Not: Minimum 64 GB istiyorum. (video edit işiyle uğraştığım için 64 GB RAM çok önemli) + duruma bağlı olarak bütçeyi aşabilirim.

Peki bu bütçeye uygun ekran kartı ve diğer parçaları ne seçmeliyim?
Şöyle bir sistem olabilir.

CPU: 9950x
GPU: 5070Ti
Anakart: MSI pro x870-p wıfı
Ram: XPG Lancer 2x32 64gb 6000mhz cl30
SSD: Kingston Renegade 1tb
Sıvı soğutma: Arctic Liquid Freezer III 360
PSU: FSP Hydro G Pro 1000w gold
Kasa: Cooler Master Masterbox 600

114.5k yapıyor. 5080 koyarsanız 130k yapıyor.

Biraz beklese stok sorunları giderilirse 5080 alabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…