120–150 FPS alan sistem için 180 Hz monitör almak mantıklı mı?

Jaquaen

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,

Şu anda 60 Hz bir monitör kullanıyorum. Sistemim oynadığım oyunlarda (özellikle CS) ortalama 120–150 FPS aralığında performans veriyor, ancak FPS değerleri tam olarak sabit değil.

Normalde 144 Hz bir monitöre geçmeyi düşünüyordum fakat uygun fiyatlı bir 180 Hz monitör buldum. Bu noktada kararsız kaldım.

Sorum şu:

• 120–150 FPS alan bir sistemle, 60 Hz'den 180 Hz'e geçmenin oyun performansı ve hissiyat açısından somut bir katkısı olur mu?
  • Özellikle One-tap, Micro-flick ve tepki süresi gibi konularda fark hissedilir mi?
  • FPS'in 180'e sabitlenememesi, 180 Hz monitörün verimini ciddi ölçüde düşürür mü?

Tecrübeli kullanıcıların ve bu geçişi yapmış kişilerin görüşlerini paylaşırlarsa sevinirim.

Teşekkürler.

Bence al hocam.

Sorularina yanit olarak ise:
1- evet katkisi oluyor cunku normalden daha fazla frame alip FPS oyunlarinda daha iyi bir deneyim alabilirsiniz.
2- evet, az önce dedigim gibi frame sayisi artacagi icin One tap gibi hareketleri daha kolay yapabilirsiniz.
3- hayir, verimi düşürmez fakat sistemi yorabilir.

Yeni sistem aldığında bir daha monitör almana gerek kalmaz. Geleceğe yatırım gibi düşün.

60 hertzden 180 hertze geçmen devrim gibi bir şey olacak senin için, fpsin sürekli 19* olmasına gerek yok çünkü her monitörde neredeyse adaptive sync dediğimiz aldığın fpse monitörün hertzini eşitleyen teknoloji var ve yırtılmaların önüne geçiyor bu durum. 180hz olanı almanı tavsiye ederim çünkü 144hz üzeri 160 olur 180 olur çok fark ediyor nedense bana göre, 144 tamam iyi ama üzerine çıkılan her basamakta daha akıcı oluyor benim deneyimime göre.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…