120 bin TL'ye sistem toplama tavsiyesi

Bütçe
120 bin TL

GhostOps

Decipat
Makaleler
1
Merhaba,

Bir çok forumda konu açtım ve detaylı araştırmalar yaptım; OEM sistem sağlayıcılarının neredeyse tamamına, örneğin Gaming.Gen.TR, İncehesap, İtopya gibi yerlere tek tek baktım. Şu anda iki farklı sistem toplamak istiyorum. Ancak, tek sistem toplamak bileşen kalitesini artırmamı sağlıyor. Yine de kardeşimle PC paylaşımı konusundaki tartışmaları sonlandırmak adına iki ayrı sistem toplamak daha mantıklı geliyor. Bu sayede hem ben rahatça kendimi geliştirebilir hem de küçük çapta içerik üretebilirim.

Titiz biri olduğum için bileşen kalitesine oldukça önem veriyorum; bu yüzden OEM sistemler beklentilerimi tam olarak karşılamıyor. Tek tek bileşen almak maliyetli olduğu için bir yandan da tek sistem toplamak daha cazip geliyor ve bu konuda kararsızım.

İstediğim özellikler ise şunlar:
  • Ekran kartı: Tercihen RTX 3080, 3090 veya üstü teksistem için.
  • Sıvı soğutma ve kasa: 360mm veya 420mm sıvı soğutma desteği olan büyük mesh veya akvaryum tarzı bir kasa tercih ediyorum.
  • Anakart ve işlemci: Güncel soket yapısına sahip bir anakart ve işlemci olarak Intel i9 veya AMD X3D serisinden bir işlemci düşünüyorum.
  • PSU: PCI-e 5 destekli, en az 1000W veya üstü (850W minimum sınır olabilir).
  • RAM: 6000MHz veya üstü hızda 32 GB RAM.
  • SSD: 1TB veya 2TB kapasiteye sahip, yüksek okuma/yazma hızına sahip bir SSD.

Bu konuda bana iki sistem toplama noktasında yardımcı olabilecek forum kullanıcılarının yorumlarını bekliyorum. İyi sosyaller!

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı