120 Hz laptopa eski monitör bağlamak

Mericchi

Hectopat
Yer
Shizuoka
Daha fazla  
Online eğitim zamanındayız. Uygulama dersleri için bir monitörün daha gerekli olduğunu düşünmeye başladım. O yüzden monitör araştırması yaparken İstanbul'dan bir tanıdığım, eski bir HDMI portlu monitörü bana yollayabileceğini söyledi. Ben de buna hazırlık olarakdan HDMI kablosu siparişi verdim. Dilerseniz görsel olarak da atarım. HDMI kablosu 4K 120Hz'yi destekleyebilen bir kablo. Laptopum da 120Hz olduğu için böyle bir kablo alayım dedim ama gelmekte olan monitörün bilgilerini bilmiyorum(markasını bile). Sorum şu:

- Bu monitör 120Hz HD kalite sunabilir mi? Yoksa bunu destekleyebilecek yeni bir monitör mü almam gerekiyor?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-03-09 110029.png
    Ekran görüntüsü 2023-03-09 110029.png
    156,8 KB · Görüntüleme: 100
Paugge kablo konusundaki en kaliteli markalardan birisidir. Monitörü bilmeden verip veremeyeceği konusuna kimse cevap veremez.

Paugge kablo konusundaki en kaliteli markalardan birisidir. Monitörü bilmeden verip veremeyeceği konusuna kimse cevap veremez.
Laptop üzerindeki HDMI portu, monitörün HDMI portu, kablonun kendisi... Hepsi desteklemeli.
Anlıyorum Teşekkür ederim <3
Peki bunu başarabilmek için hangi monitörü almam lazım?

Monitör büyük olasıkla 60 ve 75 Hz'dır. 120 Hz alamazsın bu durumda. Gerek de yok ders için 120 Hz monitöre. Monitor alacaksan 144 Hz veya bütçene göre 240 Hz de alabilirsin bilgisayarın gücüne göre tercih etmek mantıklı olur, 240 Hz alıp oyunda 50 FPS alıyorsan hiç gerek yok.

Monitör büyük olasıkla 60 ve 75 Hz'dır. 120 Hz alamazsın bu durumda. Gerek de yok ders için 120 Hz monitöre. Monitor alacaksan 144 Hz veya bütçene göre 240 Hz de alabilirsin bilgisayarın gücüne göre tercih etmek mantıklı olur, 240 Hz alıp oyunda 50 FPS alıyorsan hiç gerek yok.
Monitörün Hz'si Laptopun Hz'sini düşürür mü peki?

2 monitörü de aynı anda kullanacaksın sanırım, laptopun kendi ekranı 120 Hz verir diğer monitör etkilemez. İkisini aynı Hz kullanmak istiyorsan görüntü ayarları / gelişmiş seçeneklerden Hz ayarını 75 veya 60'a sabitleyebilirsin.

Monitörün Hz'si Laptopun Hz'sini düşürür mü peki?

İki ekranda kendi destekledikleri Hz değerinde çalışırlar, sorun olmaz. Şu an 280Hz ve 144Hz iki farklı panel kullanıyorum mesela. Bir problem olmuyor tekinde oyun oynayıp diğerinden video falan izleyebiliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı