120 mm ve 140 mm Sessiz Fan Tavsiyesi

Dostum 45 liraya alacağın bu fan seni yarı yolda bırakmaz, gece uyurken bile seni rahatsız etmeyecek seviyelere çekebileceğin kablolar ile birlikte geliyormuş.
Normalde bu kabloya 10TL para vermen gerekiyor. Sen sessizlik ile ilgilen kafana takma bu kadar.

45 liralık fan yerine şuan benim kullandığım 25 liralık fanları bile alsan emin ol yaşayacağın fark yalnızca sessizlik konusunda olur.
10CFM fazla veya az olsun, bunun bir önemi yok. Amaç yalnızca hava sirkülasyonu ve sessizlik.
45'lik fanlardan alabilirsin.
Hocam 45 TL olma zorunluluğu yok zaten. Aerocool Shark fanı alırken hata yaptım, aynı hataya tekrar düşmemek için fiyat/performans + sessizlik olacak şekilde bir fan arayışı içine girdim. Sizin kullandığınız fan da olabilir bu. Hangi fanı kullanıyorsunuz şu anda?

Benim kullandığım fanlar senin ihtiyaçlarını karşılaşamaz : www.coolermaster.com: Cooler Master: BC 120 Blue LED Fan
Ben kasamı köşede bir yere atıyorum ve orada çalışıp duruyor :) Üzerine eşyalarımı koyuyorum, güç düğmesini falan da kullanmıyorum zaten.
Kafama takılacak bir şey olsa kafama takardım ancak işlemci ve ekran kartı soğutucularım yeterli, ve zaten gündelik kullanımdan başka bir şey yapmıyorum.

Sana fiyat-performans + sessizlik olarak bu fanları öneririm :

Sessizlik için fazlasıyla ideal, buna karşılık CFM değeri de yüksek değil : www.coolermaster.com: Cooler Master: SickleFlow 120 1200 RPM
Bu ise fiyat-performans ürünü, ancak tam güçte kullanmayacaksınız, gücünü biraz kesecekseniz elbette : www.coolermaster.com: Cooler Master: SickleFlow 120 2000 RPM Red LED

SickleFlow'u çıplak gözle de görüp test ettim, CFM değeri de yeterli. Bütçe dostu bir şey arıyorsan çok iyi bir alternatiftir.

Benim kullandığım fanlar senin ihtiyaçlarını karşılaşamaz : www.coolermaster.com: Cooler Master: BC 120 Blue LED Fan
Ben kasamı köşede bir yere atıyorum ve orada çalışıp duruyor :) Üzerine eşyalarımı koyuyorum, güç düğmesini falan da kullanmıyorum zaten.
Kafama takılacak bir şey olsa kafama takardım ancak işlemci ve ekran kartı soğutucularım yeterli, ve zaten gündelik kullanımdan başka bir şey yapmıyorum.

Sana fiyat-performans + sessizlik olarak bu fanları öneririm :

Sessizlik için fazlasıyla ideal, buna karşılık CFM değeri de yüksek değil : www.coolermaster.com: Cooler Master: SickleFlow 120 1200 RPM
Bu ise fiyat-performans ürünü, ancak tam güçte kullanmayacaksınız, gücünü biraz kesecekseniz elbette : www.coolermaster.com: Cooler Master: SickleFlow 120 2000 RPM Red LED

SickleFlow'u çıplak gözle de görüp test ettim, CFM değeri de yeterli. Bütçe dostu bir şey arıyorsan çok iyi bir alternatiftir.
Hocam kasa benim yanımda olduğu için sıkıntı oluyor ve kasanın yeri de geniş sayılmaz aslında. Önerdiğiniz fanı listeme ekledim, yardımcı olduğunuz için de teşekkür ediyorum.

Etiketlediğiniz sürece yardımcı olmaya çalışırım. Gerçekçi olmak gerekirse 1 tane fana ben de 45TL para vermem, bahsettiğim ürünü al ve kurtul :)

@BilgisayarKurdu hocam konuyu biraz diriltmek gibi oluyor fakat yeni konu açmaya vaktim yoktu, Cougar CFD 120mm Mavi LED Kasa Fanı (CF-D12HB-B) Fiyatı bu fanlar 38TL'ye düşmüş.
2 tane kasa önüne, 2 tane üste, 1 arkaya, birde CPU için alacağım. Sizce nasıldır? 109 CFM değeri var, ve hayli ucuza geliyor. Gözlerime inanamadım.
Çalışma ömrü hakkında da birşey bulamadım, ortalama 40.000 saat civarıdır diye tahmin ediyorum. Alınır mı sizce?
Yabancı sitelerde çat pat İngilizcem ile 1-2 inceleme okudum sanırım 64 CFM değere sahip, oradaki 109 CFM nedir ne değildir anlamadım. Zaten hava basıncı da pek yüksek bir fan değilmiş, tüm kasayı bununla donatmaya değmez diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı