120 TL PWM'li Fan Önerisi

Corde Lio

Kilopat
En fazla 120 TL civarı güzel parasına değecek bir fan arıyorum. Akasa Viper 14CM düşünmüştüm ben ama hala pek emin değilim. Kasam çok sıcak oldugu için alacağım ona göre bir fan söylerseniz sevinirim ve alırsam hangi siteden almalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Akasa Viper'ın 12CM olanını kullanıyorum. Performansı gayet iyi ses seviyesi de kabul edilebilir. 14CM olanı da iyidir diye düşünüyorum.

Madem o kadar bütçen var, Noctua'dan şaşma.

Madem o kadar bütçen var, Noctua'dan şaşma.
Noctua'nın çok iyi fanlar ürettiğini biliyorum fakat kasam çok ısındığı için hava akımı yüksek bir fan arıyordum ve Akasa'nın Viper 14CM'lik fanı dikkatimi çekti hava akımı 110.06 olarak gözüküyor ve çok yüksek bir değer gibi geldi bana.

CFM değerinin yüksek olması tabi ki iyi ancak sessizlikte önemli. Bilmiyorum kaç dB ses üretiyor Akasa'nın fanları. Şimdi biraz araştırdım 26 dB ses olarak fena değil. Ama bunlar radyatör için daha ideal çünkü statik basıncı yüksek.

Anladım peki Noctua'nın hangi fanlarını yada fanını önerirsiniz kasanın önüne 2 tane alacağım. Kasam çok ısındığı için alıyorum bunu göz önünde tutarak bir fan söylerseniz memnun olurum.

Valla Akasa'nın fanları güzel aslında. Ama sonuç olarak çok fazla alınan veya çabuk bozulan bir şey değil fan. Almışken iyisini, kalitelisini alman tabii ki senin yararına olur. Noctua A14 PWM aldım ben 2 adet. Radyatöre bağladım. 82 CFM airflow, 2.08 mm h2O statik basınç var. Fan ömrü 150 bin saatin üzerinde. Ve full yükte 24.6 dB çalışıyor. Akasa'da 50 bin saat fan ömrü. Yani 3/1'i kadar. Ama nanokatalog harici bu fanı satan bulamadım. Onda da 1.5 aya yakın bekledim. Bilgin olsun.

Evet bende onu diyecektim Noctua'nın neredeyse hiç bulunmuyor. Sizce Akasa Viper 14CM'den 2 tane alsam kasanın önüne taksam ne kadar yıl veya ay dayanbilir (Fan Speed Auto olarak düşünürsek)

2083 gün yapıyor 50 bin saat. Sen düşün artık

Teşekkürler peki Fan Speed'i Fulleyip kullansam çok fazla düşer mi fan ömrü?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…