1200 TL APU Sistem Toplama

Lykiasz

Decapat
Daha fazla  
1000-1200TL bandında APU sistem toplanılabilir mi? Oynayacağım oyunlar LoL, CS:GO falan. 2.el istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci normalde 650 ₺ civarında . Ancak dün gece birden bire fiyat düştü . Bende aşağıdaki ürünleri sipariş ettim. Daha düşük fiyatta anakart var oradan kısıp işlemci alırsan dediğin oyunları 100-150 FPS'de oynayabilirsin.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2018-12-12-22-58-59-440.jpeg
    Screenshot_2018-12-12-22-58-59-440.jpeg
    107 KB · Görüntüleme: 113
İşlemci normalde 650 ₺ civarında . Ancak dün gece birden bire fiyat düştü . Bende aşağıdaki ürünleri sipariş ettim. Daha düşük fiyatta anakart var oradan kısıp işlemci alırsan dediğin oyunları 100-150 FPS'de oynayabilirsin.
Apu sistemlerde dual channel ram kullanılması gerek,ayrıca sistemde kasa,PSU ve HDD eksik.

AAA oyunlar zor. Ancak emülatör ile falan. Ayrıca AMD işlemciler yüksek RAM frekansı istiyor. Tam verim alamaz bu sistemle. Yüksek frekanslı dual channel RAM'e ihtiyacı var. O da bu bütçe ile zor.
Alabiliyorsa en azından 2666MHz alsın bence.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Corsair ValueSelect 4 GB DDR4 2666 MHz CMV4GX4M1A2666C18 RAM - Nanokatalog
İleri zamanlarda bir adet 4GB 2666MHz RAM eklenir, çok daha iyi olur.

Ha bir de 120GB depolama sıkıntı çıkarabilir. Bence bütçe 1350'ye çıkarılıp bu RAM ve 1TB HDD alınmalı. Sonuçta yıllarca kullanacaksınız bu sistemi.

AAA oyunlar zor. Ancak emülatör ile falan. Ayrıca AMD işlemciler yüksek RAM frekansı istiyor. Tam verim alamaz bu sistemle. Yüksek frekanslı dual channel RAM'e ihtiyacı var. O da bu bütçe ile zor.
Alabiliyorsa en azından 2666MHz alsın bence.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Corsair ValueSelect 4 GB DDR4 2666 MHz CMV4GX4M1A2666C18 RAM - Nanokatalog
İleri zamanlarda bir adet 4GB 2666MHz RAM eklenir, çok daha iyi olur.

Ha bir de 120GB depolama sıkıntı çıkarabilir. Bence bütçe 1350'ye çıkarılıp bu RAM ve 1TB HDD alınmalı. Sonuçta yıllarca kullanacaksınız bu sistemi.

Elimde 300GB HDD var bana yeterli şuan laptopumda çıkartılabiliyor yani.
SSD yerine RAM veya daha iyi bir işlemci almak daha mantıklı değil mi?

@GKD Haklısınız fakat arkadaş zaten 1000-1200TL bütçesi olduğunu söylemiş, yani 1350TL'lere kadar çıkabileceğini düşünmüyorum. Elinde 300GB'lık HDD'si de olduğuna göre 120GB'lık bir SSD ile konunun başında belirtilen oyunları ve Windows'u sorunsuz bir şekilde kullanabilir. İleride dilerse yapacağı bir RAM ve hatta GTX 1050, RX 560 bandında bir ekran kartı Upgrade'i ile uzun yıllar sorunsuz bir şekilde kullanabilir, fakat ekran kartı Upgrade'i için PSU'nun da değiştirilmesi gerekecektir.

Elimde 300GB HDD var bana yeterli şuan laptopumda çıkartılabiliyor yani.

SSD yerine RAM veya daha iyi bir işlemci almak daha mantıklı değil mi?
RAM takviyesi yapabilirsiniz. Eğer bütçe artarsa RAM yerine işlemciyi Ryzen 3 yapabilirsiniz. Ha yok 1200 TL'yi kesinlikle geçemez ise bence de dediğiniz daha iyi olur. Kendi HDD'niz varmış. Onu kullanabilirsiniz. Zaten CS:GO ve LoL çok büyük oyunlar değil. İleride depolama alanı takviyesi de yaparsınız. Bırakın Windows 10-20 saniye sonra açılsın "şimdilik". (İleride mutlaka SSD ekleyin.)
@GKD Haklısınız fakat arkadaş zaten 1000-1200TL bütçesi olduğunu söylemiş, yani 1350TL'lere kadar çıkabileceğini düşünmüyorum. Elinde 300GB'lık HDD'si de olduğuna göre 120GB'lık bir SSD ile konunun başında belirtilen oyunları ve Windows'u sorunsuz bir şekilde kullanabilir. İleride dilerse yapacağı bir RAM ve hatta GTX 1050, RX 560 bandında bir ekran kartı Upgrade'i ile uzun yıllar sorunsuz bir şekilde kullanabilir, fakat ekran kartı Upgrade'i için PSU'nun da değiştirilmesi gerekecektir.

Kendi HDD'sinin var olduğunu görmedim. HDD masrafı kalmaz o halde. SSD şimdilik ertelenip RAM'ler dual channel yapılırsa ve frekans arttırılır ise çok güzel olur.

@Lykiasz Hocam bütçe varsa her şeyi yapabilirsiniz. 1207-148-357+595= 1297TL'ye SSD'siz Ryzen3 2200G'li bir sistem alabilirsiniz.
Yada 1207-197-148+(218x2)= 1295TL'ye arkadaşın önerdiği RAM'den 2 tane alarak sistemi Dual Channel çalıştırabilirsiniz. Tercih tamamen size kalmış.
Eğer üstteki sistemi alırsanız, Ekran kartı Upgrade'i için daha geleceğe yönelik, işlem ve grafik gücü Athlon'a göre daha iyi fakat Single Channel RAM kullanıldığı için alttaki sisteme göre daha düşük FPS aldığınız ve SSD olmadığı için açılış ve uygulamalara giriş hızınızın yavaş olduğu bir sistem almış olursunuz.
Alttaki sistemi alırsanız da oyunlarda daha çok FPS alacağınız fakat daha az ileriye yönelik ve yine SSD olmadığı için Windows'un ve uygulamaların açılış hızının düşük olduğu bir sistem almış olursunuz.
Bunları almayıp SSD'li sistemi alırsanız da açılış ve uygulama hızı yüksek, daha çok bugüne yönelik bir sistem almış olursunuz. Buna ek olarakta eğer HDD'sini kullanacağınız laptopu kullanıyorsanız, sürekli söküp takma zahmetinden de SSD'li sistemi alarak kurtulmuş olursunuz. Yani olay tamamen bütçenizde ve sizin tercihlerinizde bitiyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı