1200 TL Ryzen 3 2200G Sistem Toplama

ugur3333

Centipat
Merhaba arkadaşlar. Bütçem çok kısıtlı en fazla bu parçaları alabiliyorum. RAM biraz kötü olabilir şimdilik bunu takacağım sonra yükselteceğim sizlere bir kaç sorum olacak.
  1. RAM'ler Ryzen'e uyar mı?
  2. Ryzen işlemci takmam için BIOS güncellemem gereklimi? Gerekli ise de nasıl yapacağım bilmiyorum.
  3. Bu sisteme ilerde GTX 750 takmayı düşünüyorum PSU'yı ne kadar önerirsiniz
Yardımcı olursanız sevinirim🙃

Screenshot_2.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum ben kendi tavsiyemi vereyim. Ben olsam bütçem dar bile olsa bu sisteme kesinlikle para vermem. İlerleyen zamanlar da ihtiyaçlarını kesinlikle karşılamayacak. Biraz daha sabredip tamamen güzel parçalarla sistem dizebilirsin. 1200 TL az bir para değil şu şartlarda , o yüzden boşa harcama derim :)

Ram MHz yüksek tutmalısın. Bende var mesela RAM MHz'leri yüksek durumda.
Tamam ama bütçem çok kısıtlı. Şimdilik bunu takıp ilerde yükselteceğim. Benim sorum bu şimdilik idare eder mi ?

[/QUOTE]
120 GB SSD sana depolama anlamında yetmez o fiyata en kötü 500GB HDD alırsın.
Ssd daha hızlı diye tercih ettim. İlerleyen zamanda hdd takacağım.
O işlemciye minimum 2933 MHZ ram almalısınız. Performansta çok fark eder.
Biliyorum fakat şimdilik bunu takacağım. Bu ram`ler ryzen`e uyarmı ?

Aslında bir nedeni yok. Sadece kendi içimden gelen yorumu yazdım. Ben olsam biriktirir daha iyi bir sistem için para harcardım. O sistemi şuan alıp , 2-3 sene sonra upgrade edecekse para vermek ziyan olur , zira daha güçlü işlemciler ve ekran kartları çıkacaktır.
Çok fazla bir performans beklemiyorum ihtiyacımda yok zaten. Ufak tefek oyunları şimdilik oynatsa yeter benim için. Benim sorum şu böyle bi sistem toplayacağm parçaların hepsi birbirine uyumlumu ve ram`ler ryzen`e uyar m?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı