1200 TL'ye AB350M D3V ve R3 220G sistem yükseltme

kuyt5252

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci (Talebe)
Arkadaşlar, benim bütçem 1200 TL. Aklımda bilgisayar için 3-4 parça değişimi planı var. Siz olsanız hangisini alırdınız? Sayıyorum: PSU, SSD, işlemci, monitör.

Sistem özelliklerim:

Gigabyte AB350M D3V anakart.
Sapphire AMD Radeon RX 570 Pulse 4 GB ekran kartı.
AMD Ryzen 3 2200G işlemci.
400W güç kaynağı.
1 TB HDD.
8 GB 2667MHz RAM.

Hocam. PSU ile SSD'yi değiştirebilirsiniz. SSD sistemin daha hızlı açılıp kapanmasını, eğer içine oyun yüklersen Loading ekranlarının kısalmasını sağlar. PSU eğer PUBG gibi ağır oyunlar oynarsan o sistem için yetersiz kalabilir. 600W 80+ bulabilirsen ve SSD ile parayı yettirebilirsen 2'sinide al. İşlemcide pek eski değil. Eğer sorun yaşıyorsan daha sonra Ryzen 5 3600 yada 3600X almayı deniyebilirsin.
Hocam RAM'i söylemeyi unuttum. RAM'i 2933 mHz yapabilirsiniz galiba. İşlemciniz destekliyor. Anakartınızda destekliyorsa 2x8 2933 mHz yapabilirsiniz.

Son düzenleme:

PSU marka model nedir kaliteli bir ürünse yeni işlemciyle beraber kullanılabilir.

PSU marka model nedir kaliteli bir ürünse yeni işlemciyle beraber kullanılabilir.

Aeorocool diye bir marka.
Aeorocool markasının VX Plus serisinin 400W güç kaynağı.

R5 3600 bütçemi aşıyor 1600 TL neredeyse.

Onu en son yapın derim AMD 8 GB günümüz de pek yeterli değil ve güç kaynağınız pek de yeterli değil gibi gözüküyor.

Açıkçası satış işlerine hiç girmediğim için tecrübeli değilim açıkçası söylediğiniz şey mantıklı zekice ama benlik değil.

R3 3300X alma taraftarıyım.

Size önerim aynı marka model bir RAM alın ve PSU olarak da şunu tercih edin.
PSU eğer para kalır ise SSD de alabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…