YKS'ye çalışıyorum. Sağlam, kaliteli bir uçlu kalem almak istiyorum. Çok fazla çeşit var kararsız kaldım. 100-200 TL'lik kalemler yerine daha kaliteli bir şey almak istiyorum. Bütçem 1200'e kadar uzayabilir. Önerileriniz nelerdir?
Rotring 800'ün kronik bir sorunu var diye okumuştum bunun hakkında bilginiz var mı?
Alttaki benim sahsi onerim ama size kalmış.
Kaliteli istemis arkadas.sckriks graphx tavsiye edebilirim biraz ağır olsun ve fiyat performans olsun diyorsanız.
Evet var o yuzden alttakini oneriyorum. Rotring malzeme kalitesi olarak cok saglam fakat mekanizmasi sıkıntı çıkarabiliyor bazen. Alttaki modeli gecen sene almistim 1.5 senedir kullaniyorum ne karardı ne çizildi gayet sağlam. Japon yapımı zaten. Rotring 600 de alabilirsiniz o da kalitelidir. 600den sikayet eden duymadim henüz.Rotring 800'ün kronik bir sorunu var diye okumuştum bunun hakkında bilginiz var mı?
Gayet kaliteli 3 yıldır kullanıyorum bir sorununu görmedim. Ha fiyat olarak diyorsan ucuz kalıyor diğerlerine göre.Kaliteli istemis arkadas.
Bende kullandım hatta kardeşim de kullandı. Size iyi denk gelmis bence. Ben cidden memnun kalmadim. Boyası sokulmuş ve mekanizmasi bozulmuştu.Gayet kaliteli 3 yıldır kullanıyorum bir sorununu görmedim. Ha fiyat olarak diyorsan ucuz kalıyor diğerlerine göre.
İnternette de boya soyulma yorumlarını çok okumuştum da benimkinde bir şey yok. Hocam kalemler hakkında bilginiz varsa soru sormak isterim, sizce rotring 500 d&r'da kargo ile beraber 350 liraya alınır mı sıkıntısı çıkar mı? Rotring 600'e 700 liraya yakın para vermeye değer mi?Bende kullandım hatta kardeşim de kullandı. Size iyi denk gelmis bence. Ben cidden memnun kalmadim. Boyası sokulmuş ve mekanizmasi bozulmuştu.
Rotring 500 asiri sağlam fakat uzun kullanımda hafif demir kısmi soyuluyor. Kotu durmasa da haberiniz olsun. Aynı zamanda ucu iceriye girmiyor yani kırılmaya musait. Ben dikkstli olurum diyorsaniz tabii ki alinabilir sağlamdır ama ben sevmiyorum girmemesini. 600 ise 500 ile ayni fakat full metal. 500ün yarısı sert plastikten yapılma. Fakat ucu yine girmiyor. Eğer bu sizi rahatsiz etmiyorsa almanizi oneririm. Mümkünse gümüş alin daha iyi durur.İnternette de boya soyulma yorumlarını çok okumuştum da benimkinde bir şey yok. Hocam kalemler hakkında bilginiz varsa soru sormak isterim, sizce rotring 500 d&r'da kargo ile beraber 350 liraya alınır mı sıkıntısı çıkar mı? Rotring 600'e 700 liraya yakın para vermeye değer mi?
Çok teşekkürler, iyi forumlar.Rotring 500 asiri sağlam fakat uzun kullanımda hafif demir kısmi soyuluyor. Kotu durmasa da haberiniz olsun. Aynı zamanda ucu iceriye girmiyor yani kırılmaya musait. Ben dikkstli olurum diyorsaniz tabii ki alinabilir sağlamdır ama ben sevmiyorum girmemesini. 600 ise 500 ile ayni fakat full metal. 500ün yarısı sert plastikten yapılma. Fakat ucu yine girmiyor. Eğer bu sizi rahatsiz etmiyorsa almanizi oneririm. Mümkünse gümüş alin daha iyi durur.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.