12000-13000TL sistem tavsiyesi

Makaleler
5
Yer
Fortress Vader
Merhaba dostlar, 12000-13000TL'lik bütçem var. Bu bütçenin içine monitör de dahil olacak. Eğer fark yaratacak ise 500TL gibi fiyat artması söz konusu olabilir ancak diğer türlü 13000TL'nin üstüne çıkmak istemiyorum. İlk önceliğim hazır sistem. Daha önce hiç sistem kurmadığım için hazır sistem önceliğim ancak tek tek toplanınca çok daha mantıklı ve kaliteli oluyorsa tek tek de toplayabilirim.

Ve ek olarak bunlar hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

3500X gibi işlemcilere 3060 Ti biraz fazla gelir 1080P de. Ayrı ayrı toplasanız çok daha iyi toplayabilirsiniz hazır PC bu fiyatlara pek önermem şahsen 4-5 k aralığında hazır PC almak mantıklı fakat 13000 TL'de hazır sistem mantıksız, hele ki GameGaraj gibi bir yerden.

Ayrı ayrı toplarsanız çok daha kaliteli bir sistem toplamış olursunuz. Şu anda ekran kartı stokları olmadığı için, ekran kartı için bekleme şansınız var mı?

Ayrı ayrı toplarsanız çok daha kaliteli bir sistem toplamış olursunuz. Şu anda ekran kartı stokları olmadığı için, ekran kartı için bekleme şansınız var mı?
Ne kadar beklemekten bahsediyorsunuz? Bu hafta veya sonraki hafta almayı düşünüyordum ben. Ve ek olarak beklersen nasıl bir sistem alabilirim?

Ne kadar beklemekten bahsediyorsunuz? Bu hafta veya sonraki hafta almayı düşünüyordum ben. Ve ek olarak beklersen nasıl bir sistem alabilirim?

Ryzen 7 3800X ve 3060 Ti ve B550M gibi bir sistem olabilir gayet de güzel olur o fiyata. 3060 Ti stoğunu beklemeniz gerek.

Hali hazırda elinde idare edebileceği bir bilgisayar var mı?
Stokların ne zaman düzeleceği belli değil. Bir kaç ayı bulabilir ama beklersen kat kat daha iyi bir ekran kartı alırsın. Şu anda 5000'lik kartı 7000'e satıyorlar.

3060'ın çıkmasını da bekleyebilirsiniz.

7700TL yapıyor. Ekran kartı için 5000-6000TL kalıyor o fiyata güzel bir 3060 Tİ alabilirsin.
Ekran kartını ucuza alırsan;
Anakart veya güç kaynağını yükseltebilirsin. Önerim güç kaynağını yükseltmen.

1-2 ay bekleme şansım yok maalesef, bu ay almayı düşünüyorum. Şuan elimde için 960m olan bir bilgisayar var ve neredeyse öldü ölecek.

Şu anda ekran kartı için bu bütçede bu var.

Bu bütçede 3060 Tİ alınabilir. Yerinde olsam bilgisayarsız kalırım yine de beklerim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…