12000 TL Skylake Sistem Toplama Tavsiyesi

emre.yunus

Hectopat
Daha fazla  
PC toplamak istiyorum, 2 yıldır biriktirdiğim bir miktar param var. Uzun yıllar idare edecek bir PC toplamak istiyorum. Şu anda is gören laptopum ve Xbox 360 var. Ama Xbox 360 oyun gelmiyor, laptop da fazla ısınıyor. Oyun oynamaya korkuyorum. Onları da satıp PC toplamak için harcayacağım. Arkadaşlar lütfen bu paraya araba alınır falan demeyin. İyi bir şey olsun istiyorum. Youtube'da oyun vs videoları da paylaşmayı düşünuyorum, PC beni kısıtlamasın istiyorum. Eksik yanlış bir şey var mı? Varsa neler? Hangi parçaları değiştirmeliyim? Yardımcı olursanız sevinirim. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Herkese iyi sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok dengesiz bir sistem olmuş. Bütçe belirtin isterseniz.

12 TB harddisk çok gerekli mi? Arşiv yapmak güzel bir şey ama zamanla da alınabilir harddisk. 1 tane alın, 6 TB doldurmak, 1 ayda olabilecek bir şey değil. 12000 TL verip 250'lik SSD kullanmak oldukça saçma. Samsung 950 Pro 512 GB alınmalı en az. Ayrıca hem harici PSU var, hem kasada PSU var. İsraf. Gereksiz parçaları çıkarın, başka takviyeler yapın. X99 sistem de toplanabilir. SLI yapılabilir, çok gerekli görmüyorum. Yeni ekran kartları gelene kadar bir tane 980 Ti yeterli. Yıl sonunda duruma göre karar verilir.

Arkadaslar 1 gunluk uyari aldim baska hesaptan yaziyorum.
Hdd yanlis olmus 1 tane olacak hatta hdd dusurulebilir.
Psu 750 yetermi yeterse 1000 gerek yok o zaman.
Yorumlariniz icin tekkur ederim.
Anakart kasaya sorunsuz oturur mu ?

Daha verimli bir sistem olacaktır. Arkadaşların dediği gibi sağlam bilgi verirseniz, size daha iyi bir sistem toplayabilirler.

Not olarak düşeyim , bence harddisk'i 2'şer 3'er TB olarak alın eğer tek birtane 5-6 tb alırsanız bozulursa veya kullanılmaz hale gelirse bütün harddiski kaybedebilirsiniz.Ama 2-3 adet 2 veya 3tb lık alırsanız daha mantıklı olur en azından biri bozulduğunda bütün elinizdeki depolamayı kaybetmezsiniz.

+
Buyurun , fikrimce gayet güzel bir sistem.4TB WD Black serisi depolama ve 1tb Samsung 850 serisi ssd bulunuyor ayrıca titan x'e bence pek gerek yok.Zaten titan x bile 4k da ultra oyun için fiyatına da bakılırsa yetmiyor. Zotac'ın 980 Ti Extreme kartını araştırmanızı öneririm en iyi 980 ti olup titan x'e çok yakın bir kart. (Ayrıca çok güzel bir monitör'de ekledim bu fiyata gayet güzel oldu .)

Dosya Ekleri

• 12000tl pc.png
    45,7 KB · Görüntüleme: 217
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…