120GB SSD tavsiyesi

karma999

Megapat
Daha fazla  
Seagate 500 GB HDD kullanmaktayım fakat uzun süredir bad sector hatası veriyor HD Tune programında.

Şu an 120GB SSD alıp işletim sistemini ve programları buraya kalan oyun, film müzik gibi vs dosyaları da bu 500GB'lik HDD atmayı, fakat bu bad sector olayı biraz çelişkide bırakıyor beni. 120GB'lik bir SSD alsam ve bendeki HDD'yi bir süre depo kullanmaya devam etsem. İleride bir gün bu hasarlı HDD'yi değştirsem nasıl olur? Bu arada öyle çok fazla depolama alanına ihtiyacım olmuyor mesela şu an 465GB'da 206GB boş görünüyor.

Eğer durum uygunsa sizden çok pahalı olmayan bir 120GB SSD tavsiyesi alabilirim. Bir de mümkünse onu bağlayabileceğim bir ara kablo istiyorum. Bu konulardan pek anlamam o yüzden bir yanlışlık yapmak istemiyorum, şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkür ederim, dün yazacaktım fakat konuyu yanlış yere açınca ceza yemişim yazamandım.
Benim bahsettiğim kablo SATA kablosu olarak geçiyormuş sanırım. Güç kaynağından çıkan kablolar var fakat HDD'de 2 kablo görünüyor.
Ben yukarıdaki SSD'ye baktım da orada sepette %15 indirim vardı baya ucuzlamıştı. İndirimin ne kadar süreceğini bulamadım internette, buradan bir yazayım dedim ama işte yazamadım. Bende o arada indirimi kaçırmayayım diye SDD ile birlikte bir SATA kablosu sipariş ettim acaba yanlış mı yaptım bir bakabilir misiniz?
Dark SATA III 50cm HDD/Optik Kilitli Data Bağlantı Kablosu Fiyatı
Bu arada ben bunu dün sipariş verdiğimde daha pahalıydı hangi ara düşmüş fiyatı.

Arkadaşlar SSD elime geçti taktım bilgisayar gördü fakat şöyle bir sorunum var. Şimdi Güç kaynağından 4 kablo çıkıyordu bende sorun değildir dedim fakat bunlardan 2si HDD içinmiş diğer ikisinin ortasında 4 tane delik var haliyle HDD'lere takılmıyor. İşletim sistemini kurmak için DVD ROM'da aynı girişten istiyor böylece bana 3 giriş gerekiyor. ROM ve SSD'yi taktım ona kurayım diye fakat kuramadım malesef. Bununla ilgili bir önerisi olan var mı acaba?

Düzenle butonunu bulamayınca yazamadım. Korktum şimdi peş peşe 2 mesaj filan olurda yine ceza yerizm diye neyse. Yakındaki bilgisayarcıdan bir dönüştürücü aldım taktım fakat bir de ne göreyim benim DVD-ROM çalışmıyormuş meğer, eski bir tane vardı taktım yükledim vs filan sonunda kurdum.
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı