120mm fan önerisi

Daha fazla  
Sistemimde stok gelen fanlar takılı durumda kasanın üzerinde LED switchi bulunuyor ancak kontrol ettim bağlı olduğu bir yer yok. O yüzden sabit yanıyorlar. Bir de gözle görülür yalanlama mevcut o yüzden eli yüzü düzgün hava akışı konusunda üzmeyecek bir fan takımı arıyorum 3 önde 1 arkada. Hatta üste de 2 tane takmayı düşünüyorum, ancak gerekli midir ya da taktığım zaman içeri doğru mu yoksa dışarıya mı üflemeli havayı?

Noctua NF-P12 REDUX-1700 PWM önerebilirim.

Önde (3 fan, içeri üfleme): Soğuk havayı içeri çeker. Arkada (1 fan, dışarı üfleme): Isınan havayı dışarı atar. Üstte (2 fan, dışarı üfleme - opsiyonel): sıcak hava yukarı yükseldiği için üst kısma fan eklemek hava akışını iyileştirebilir. Eğer sıcaklık problemi yaşıyorsan ekleyebilirsin.

Doğru fan yönünü anlamak: Fanın çıkartma (etiket) olan tarafı sıcak havayı üfler (dışarı atar). Fanın açık olan tarafı (kanatların net göründüğü kısım) havayı içeri çeker. Eğer sıcaklık sıkıntısı yaşıyorsan üst kısma 2 fan eklemek mantıklı olur.

Hocam harcayabilecğeiniz toplam bütçe nedir ve RGB olması şart mıdır? Ona göre size bir şeyler önerebilirim. Kasalarda genel olarak ön ve alt kısımlar kasa içine, arka ve üst kısımlar da kasa dışına hava üfleyecek şekilde olmalıdır. Hava giriş şiddeti her zaman hava çıkış şiddetinden biraz az olmalıdır ki pozitif hava basıncı sayesinde kasanız daha az toz çeksin.

Hocam harcayabilecğeiniz toplam bütçe nedir ve RGB olması şart mıdır? Ona göre size bir şeyler önerebilirim. Kasalarda genel olarak ön ve alt kısımlar kasa içine, arka ve üst kısımlar da kasa dışına hava üfleyecek şekilde olmalıdır. Hava giriş şiddeti her zaman hava çıkış şiddetinden biraz az olmalıdır ki pozitif hava basıncı sayesinde kasanız daha az toz çeksin.
3-4 belki 5 bin harcayabilirim aşağı yukarı oynar Rgb olması şart değil. Ancak zevkli bir şey yani.

HOcam daha yeni set linkleri paylaşmışlardı Lian Li Corsair vs.

Bu iki ürün şu an güncel paylaşılanlar. Eğer gerçekten güçlü bir set dizeyim derseniz de size benim de 3 adet kullandığım şu fanları öneririm:

Klasik 3 pinli ARGB başlıklı ve PWM fanlar. 90-100 CFM arası üfleme şiddeti var ve 2100-2200 RPM arası da dönüş hızı var. Sistem yükte değilken çok ses çıkarmazlar. Ama yük altına girdiğinde de öyle deli hava üflerler ki, haliyle biraz ses yaparlar. Genelde radyatörler için çok daha uygun. Kasanızda iyi bir toz filtresi donanımı olmalı.

Hocam toz için de kendi kesip uygulayabileceğiniz filtreler var. Bir arkadaşıma aldırdım LianLi kasası için. Her tarafı Mesh yapıdaydı. Dilediği ölçüde kesip filtrenin yanında gelen manyetik şeritleri yapıştırarak mıknatıslı şekilde takıp çıkarabiliyor. Çok işini gördü.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı