Ya tamamı 120mm olan 6 fanlı bir kasa bakacağım ya da, önünde 2 tane 140mm fan olmak üzere toplamda 2 tane 140mm 3 tane 120mm fana sahip bir kasa tercih edeceğim. Hangi seçenek daha iyi bir hava akımı sağlar?
Kasanın linklerini atmam çok da bir şey ifade etmeyecek çünkü kasaların teki 3 fanla diğeri 4 fanla geliyor. İkisinde de 120mm fan takılı geliyor. Ekstra olarak benim tekine 140mm fan takma imkanım var.
Fanların hava akışına göre değişir, ancak 2 adet 140mm daha iyi hava akışı sağlayacaktır. Büyük olması büyük bir avantaj, mesela bazı kasalarda 200mm fan kullanılıyor ve hava akışı genellikle çok iyi. (Mesh yapıda olanlardan bahsediyorum)
kasa ile gelen rgb fanlar genellikle ytersizler. ışıkları var faydaları yok. benim kasam önde 3 12 lik takılıyor ama 2 tane 14 taktım. tepeye 3 tane 12 arkaya 1 tane 12.
egzos fanı değiştirmem yük altında çalışan işlemcide 2 derece, normal masa üstünde 4 derece fark etti.
tepeye takılan fanlar kasanın üstüne ısıttı çünkü tüm sıcaklığı emip dışarı atıyordu. ön taraf zaten içeriyi temiz hava ile dolduruyor. kula tipi işlemci fanım ön taraftasn alıp hemen arka taraftan veriyor.
eğer düzgün dizilim sağlarsanız ve düzgün fanlar kullanırsanız hem ısınmayı önlersiniz hemde performansı rahatlıkla kullanırsınız. kasa alırken ön ve tepe kesinlikle mesh yapıda olmalı. tepesinde artık toz filtreleri bulunmakta. ancak ışıklı ışıklı fanlar işe yaramıyorlar haberiniz olsun. fanlarınızın devirlerine güçlerine mutlaka dikkat edin. bir fanın CFM değeri önemlidir. bu bilgi bile size çok fayda sağlar. şimdiden hayırlı olsun.