12100F 92 derece normal mi?

KeremKorkmaz

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. i3 12100F işlemci, stok fan ve her tarafı kapalı hiç fanı olmayan bir kasa (imkanım yok eski bir kasa) ve İzmir sıcağında gerçekleştirdiğim CPU-Z stres testinde 92 dereceleri görüyorum. Normal midir?

1686346617218.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasanızın durumuna bakılırsa normal, hele stok soğutucu varsa. Tabii oyun içi daha düşük değerlerde olacaktır, yani işlemci zarar görmez. Daha iyi bir kasaya geçmekte fayda var yine de.

Hocam aslında her tarafı kapalı olan bir kasaya göre biraz normal gibi. Sıcaklık hızlı bir şekilde kasayı terk edemediği için kasa içini de ısıtıyor. Dikkatli olmanızda fayda var. İsterseniz kasanın yan bölmesini (artık sizde nasıl bilemiyorum) çıkararak kasada bir ısı çıkışı sağlayabilirsiniz.

Merhaba. i3 12100F işlemci, stok fan ve her tarafı kapalı hiç fanı olmayan bir kasa (imkanım yok eski bir kasa) ve İzmir sıcağında gerçekleştirdiğim CPU-Z stres testinde 92 dereceleri görüyorum. Normal midir?

Eki Görüntüle 1814472

Sıvı soğutma ya da en azından kule tipi fana geçmelisin bir de Kasa'yı değiştirmen gerekiyor.
O'da çok etki bırakıyor. Bir de havalarda sıcak. 100 derece olmadığına dua et:)

Kasayı değiştiremem ama yan kapağını açabilirim. Sadece hızlı tozlanmasından korkuyorum. 3 fanlı kasalar tozlanıyor ama benimki sadece işlemci fanıyla çok tozlanır mı?

Kasayı değiştiremem ama yan kapağını açabilirim. Sadece hızlı tozlanmasından korkuyorum. 3 fanlı kasalar tozlanıyor ama benimki sadece işlemci fanıyla çok tozlanır mı?

Benim kasamda 4 fan var(stok fan, ekran kartı fanı hariç) çok tozlanıyor. Büyük ihtimal seninkide çok tozlanacak o yüzden düzenli olarak temizlenen gerekebilir. Ve kasayı değiştiremiyorsan en kötü kule tipi fana geçmeni öneririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı