Elektronik 12100F-Arc A750 sistem 12.299 TL

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arc önermiyorum açıkçası. 2 hafta civarı kullandım. Driver sorunları her ne kadar zamanla çözülse de halen daha çok geride. Ekran kartının beta tester'ı olmak istemiyorsanız kullanmayın.
Ben bunu aylardır anlatıyorum ama anlamıyorlar bu seri olmadı bir türlü kabul etmiyorlar. Bir daha atayım görmeyen varsa da okur;

Ben bunu aylardır anlatıyorum ama anlamıyorlar bu seri olmadı bir türlü kabul etmiyorlar. Bir daha atayım görmeyen varsa da okur;

A770 kullanıyorum ve 7 ay oldu. Bir problem yaşamadım. Kabul ediyorum bir oyun delisi değilim ama bir çok oyunu denedim. Bunca zamandır bu kartta tek memnun kalmadığım konu boşta güç tüketiminin fazla olması onun haricinde bir problem yaşamadım. 25 yıldır bilgisayar kullanırım ve hep ATI kartlarda sorun yaşadım. Yani yıllardır nvidia kart kullandım ati kartlar ile sorunsuz bir tecrübem hiç olmadı. Kendi şahsi fikrim bir nvidia olamaz ama gömdüğünüz kadar kötüde değil. Yukarıda bir arkadaşında dediği gibi güçlü kartlar ve yazılımla (zamanla) daha da iyi olacaklarına eminim.

A770 kullanıyorum ve 7 ay oldu. Bir problem yaşamadım. Kabul ediyorum bir oyun delisi değilim ama bir çok oyunu denedim. Bunca zamandır bu kartta tek memnun kalmadığım konu boşta güç tüketiminin fazla olması onun haricinde bir problem yaşamadım. 25 yıldır bilgisayar kullanırım ve hep ATI kartlarda sorun yaşadım. Yani yıllardır nvidia kart kullandım ati kartlar ile sorunsuz bir tecrübem hiç olmadı. Kendi şahsi fikrim bir nvidia olamaz ama gömdüğünüz kadar kötüde değil. Yukarıda bir arkadaşında dediği gibi güçlü kartlar ve yazılımla (zamanla) daha da iyi olacaklarına eminim.
Bir seneden fazla geçti yazılım konusunda hala aynılar güç tüketimi olayı zaten facia kartın tasarımıyla birlikte fazla ısınıyorlar bu seri olmadı zaten belki 2 ya da 3 nesil sonra kartları daha iyi yaparlar.

Bir seneden fazla geçti yazılım konusunda hala aynılar güç tüketimi olayı zaten facia kartın tasarımıyla birlikte fazla ısınıyorlar bu seri olmadı zaten belki 2 ya da 3 nesil sonra kartları daha iyi yaparlar.
Dediklerinize kısmen katılıyorum.

Katılmadığım kısım; Yazılım konusunda aynı değiller. Geçen yıl ile şimdi ki sürücüler arasında çok büyük farklar var. Eksiksiz ve kusursuz demiyorum ama iyileşme var haksızlık yapmamak lazım. Ama şunu kesinlikle söyleyebilirim yazılım iyileştirme konusunda ATI'den çok daha iyiler! nvidia bu konuda tartışmasız zaten, rakiplerin kas gücüyle ulaşmaya çalıştığı yerlerde nvidia yazılımla cirit atıyor. AMD'ye sempatim olan biri olarak söylüyorum işlemci konusunda son zamanlarda gerçekten çok güzel işler yaptılar. Aynı ivmeyi ekran kartı bölümününde yapmasını çok isterim. Şunuda iyi biliyorum rakip olmasa intel aynı teklojiyi makyajlayıp fahiş fiyattan insanları söğüşlemeyi çok iyi biliyor. Kimsenin rakipsiz olmaması bizim için iyi firmalar için kötü bir durum. İntel bile olsa bu pazarda nvidia rakipsiz olmamalı ve sevmesemde intel gibi bir rakibe şans verilmeli.

Katıldığım kısım; tasarım göze güzel görünüyor ve yekpare bir tasarım olduğu için kartın arka kısmı kapalı. Arka kısım kapalı olduğu için kart sıcak havayı yanlardaki açıklıktan dışarı üflüyor. Arka kısım açık olsaydı kesinlikle daha az ısınacak bir kart olurdu.

Arc serisi tabii ki de ilerliyor ve elbet bir noktada NVIDIA ve AMD ile iyi bir rekabet oluşturabilecek lakin şu anda o konumda değil ve o konuma gelmesi çok uzun bir süreç olacak. En basitinden MSI Afterburner desteği bile mevcut değil kartın ve kendi OC arayüzü çok kısıtlı, genelde de çalışmıyor. AAA veya bilinen oyunlar için sürekli güncelleme getirip sorunları çözüyorlar lakin eğer fazla duyulmamış bir oyun oynuyorsanız şansınız yaver giderse belki sorunsuz çalışır.

Arc önermiyorum açıkçası. 2 hafta civarı kullandım. Driver sorunları her ne kadar zamanla çözülse de halen daha çok geride. Ekran kartının beta tester'ı olmak istemiyorsanız kullanmayın.
Hocam ne driver sorunu? Ne çözümü? Alalı aylardır oluyor, tek bir tane driver hatası görmedim. Bu kart şu zamana kadar bak "BİR" tane bile arıza çıkarmadı. Şu fiyata önereceğin daha iyi bir sistemin var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı