Arkadaşlar öncelikle merhaba, yakın tarihte anakartım bozuldu ve yenisini almak durumundayım şu anda. Önceki konumda da belirttiğim gibi 1500TL tamir ücreti çıkardılar ve hiç mantıklı değil tamir ettirmek. Anakart ve sıvı soğutma alacağım gibi duruyor. Net bir bütçe yok fakat ayak uydururum. 5000TL'yi geçmemesi gerekecek gibi duruyor. Tek şart sıvı soğutucu 240mm olmalı ve 12400F'e uyumlu olmalı. Önerilerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler ve iyi sosyaller.
@Emir M.@Sadece_Emre hocalarım sizin çok yardımınız dokunmuştu önceki konuda, eğer bu konuda da bilginiz var ise aklımda fikir oluşmasına yardımcı olur musunuz? Normalde sizi tekrar rahatsız etmek istemezdim ama konuyu öne çıkarmama rağmen konu öne çıkmadı ve doğal olarak bugünki haklarım bitti.
Hocam bütçe 5000i geçmemeli maalesef. Hatta 4500 civarı olursa daha rahat olur benim için. Soğutucu hakkında bir şey diyemem, bilgim yok çünkü fakat anakarta bu kadar para verme konusuna sıcak bakamadım pek. Sonuçta 12400f; voltaj ile oynamayı desteklemeyecek bir işlemci. Ben daha çok anakarta 2500, soğutucuya da 2000-2500 ayırmayı hatta anakarta 2000 soğutucuya 2500-3000 ayırmayı falan düşünmüştüm.
Hocam ben de bu anakarta baktım fakat Amazon olması beni bir tık korkuttu, herhangi bir sıkıntı çıkarır mı bana Amazon olması? Bir de önceki önerdiğiniz anakart Atx ama benim önceki anakartım matx'di. Kasama Atx uyuyor mu acaba? Pek sanmıyorum ama belki bütçe arttırma şansım olabilir diye sordum. Soğutucu konusunda ise dediğim gibi pek bilgim yok ama Msi'ın bir modeli vardı, cpu bölümünde derece falan yazıyordu hatta. O model indirimde falan ne kadar oluyor bilginiz var mı? Eğer bu attığınız bana sıkıntı çıkartmayacak bir şeyse (özellikle garantisine bakan teknik servis sağlam ise) alabilirim.