12400F işlemci AIDA64 stres testi sonuçları normal mi?

Colt1911

Centipat
Yer
Türkiye
RAM
Kingston Fury Beast 3200MHz CL16 DDR4 16GB (2X8)
Anakart
MSI Pro H610M-E DDR4
Merhaba arkadaşlar, i5 12400F işlemci + Thermalright Peerless Assassin soğutucu + Thermalright LGA1700 secure frame üçlüsü ile 20 dakika stres testi yaptım. Kule tipi soğutucunun içinden çıkan TF7 macun resmen kurumaya yakın çimento kıvamında aşırı katıydı dolayısıyla sürerken zorlandığım için macunu iyi sürememiş olabilirim. Sıcaklık değerlerim nasıl bilgisi olan arkadaşlar yorumlarsa çok teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• stabilitytest.png
    56,4 KB · Görüntüleme: 41
Gayet iyi. Hatta fazlasıyla iyi hocam. Ben i5 12400f, MX-4 kullanıyorum. Snowman M200 var bu kadar iyi çıkmaz. 55 falan çıkıyor yük altında.

Gayet iyi sıcacık.

Hocam bios'tan CPU Fan'ı full speed ayara çekince çıkan sonuç bu. Ayrıca Smart fan modunda yaptığım 20 dakikalık testte de maximum 60 derece gördü. Full speed ile smart fan modu arasında 5 derece oynadı.

Hocam BIOS'tan CPU Fan'ı Full Speed ayara çekince çıkan sonuç bu. Ayrıca Smart fan modunda yaptığım 20 dakikalık testte de maximum 60 derece gördü. Full Speed ile Smart fan modu arasında 5 derece oynadı.

60 derece normal 85 dereceye gelmediği surece normal.

Hocam bios'tan CPU Fan'ı full speed ayara çekince çıkan sonuç bu. Ayrıca Smart fan modunda yaptığım 20 dakikalık testte de maximum 60 derece gördü. Full speed ile smart fan modu arasında 5 derece oynadı.
Hocam ses yapıyorsa kısabilirsin, smart fan modundayken maximum gördüğü 60 derece de iyi bir ısı değeri. Ses yapmıyorsa CPU Full speed de dursun. Nasıl istersen.

Full speed'e gerek yok. Standart olsun, kendi ayarlıyor zaten.
Katılıyorum.

@Culoksi @Pledo @MiyFany Hocam smart fan modunda 1600rpm'yi hiç görmüyor yani kendi ayarlasa bile 960 rpm'i gördü en fazla onda da 60 derece en fazla. Bana kalırsa full speed çalıştırırım sesten falan rahatsız olmam ama uzun vadede ömrünü tüketir diye korkuyorum.

Yani, kendine sor hocam. Gerek var mı? 60 Dereceye inmesi için insanlar para veriyor. Ne gerek var full da çalıştırmasına? Sesten rahatsız olmazsın ama bir süre sonra yorar seni. Hiç gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…